Следва

Ридание: Първа част от сагата за тъмните феи

Филм с Алфред Молина и цял куп късометражни шедьоври oт So!Independent

Ударната сила на кратката форма на независимото американско кино ще бъде показана в два блока нови...

Movies & TV преди 13 години

Ударната сила на кратката форма на независимото американско кино ще бъде показана в два блока нови американски късометражни филми в прoграмата на So!Independent.

Подборът на заглавията е дело на Линда Олшевски, ко-директор на Shorts International, която идва в София, за да проведе майсторски клас за финансиране на филми, фестивални стратегии и дигитална дистрибуция.

„Тазгодишната реколта от кинематографисти, които трябва да се следят, включва многократно награждавани режисьори в екип с добре познати звезди, като Мишел Форбс, Навид Негабан, Джоел Мур, Джейсън Бигс, Алфред Молина, Винсънт Д’Oнофрио, Кевин Кориган, Дейвид Ракоф и Антъни Хопкинс,” казва Жана Караиванова, директор на So!Independent.

Ще видим в програмата oт късометражни творби филм с Алфред Молина, който играе разведен баща (Бен) в Уроци по самозащита. Бен и обидената му дъщеря Виктория споделят съвършен момент на разбирателство, когато тя го посещава под претекста, че й трябват пари за уроци по самозащита.



За онези, които ще се възползват от майсторския клас, Линда Олшевски е ко-директор на Shorts International, най-голямата компания в света за дистрибуция и продукция на късометражни филми. Продуцент на Shrek, Prince of Egypt, Reality Bites и др., селектор за Наградите на Филмовата Академия - Оскар в категорията късометражно кино.

Трима от участниците в майсторския клас и техните филми ще бъдат избрани от Линда за работен пример и ще имат щаститето в края му да имат разработена стратегия за фестивали и дистрибуция. Освен като лектор на майсторския клас Линда Олшевски ще гледа Всички филми на учасници и кандидати и през очите на селектор на Оскарите, Сънданс, Shorts Int. и ITunes.

Цялата програма виж на http://soindependentfilmfest.com/2010/bg/shorts1.php

Дом на киното - 05.11 - 17 ч.;
Синеплекс - 06.11 - 15.;
Люмиер - 9.11 - 19 ч.

 

More Movies & TV