Следва

Double Trouble: Глос или червило за устни. Ти кое избираш?

8 тайни за красива кожа, които всяка жена трябва да знае

За разлика от дрехите, които сменяш всеки ден и изхвърляш, когато се захабят, с кожата не можеш да постъпиш така...

Hair преди 13 години

Кожата е най-голямото огледало към вътрешното състояние на тялото ти. Ако ти липсва сън или вода, това веднага проличава върху кожата ти, която губи блясъка си и започва да вехне. Същото се случва, ако тялото ти не получава достатъчно от определни хранителни вещества - витамини, белтъчини и т.н.

За разлика от дрехите, които сменяш всеки ден и изхвърляш, когато се захабят, с кожата не можеш да постъпиш така. Затова ежедневната грижа за нея е толкова важна.

Ето 8 правила, които не бива да пропускаш в това отношение:

1. Копринена кожа

Разбира се, че е атмосферата в банята ти е отпускаща рано сутрин, но не се поддавай на изкушението на горещата вода под душа. Топла баня, последвана от хладен и сух въздух, прави кожата груба. След баня се подсуши с кърпа и покрий кожата си с лек слой хидратиращ лосион.

2. Свиване на порите

Има две причини за разширени пори – гените и възрастта. Ако искаш да ги свиеш, посети дерматолог или спа-център, където да почистят кожата на лицето ти от мъртвите клетки с процедурата микродермабразио.

3. Успокояване на възпаления

Розата и лавандулата правят чудеса за успокояването на кожни възпаления, според специалисти.

4. Не бързай

Използвай само един продукт в даден момент от време. Имай предвид, че повечето активни съставки на продуктите започват действието си по-късно, затова не се отказвай, ако веднага не получиш видими резултати.

5. Добави пластове

За дневнати хидратация обмисли напластяването на продукти: използвай серум с антиоксидант под дневния крем, който пък е покрит със слънцезащитен. За да се предпазиш от лющене на кожата, помисли за ексфолиране веднъж седмично. Ако я хидратиратираш без преди това да е била екфолирана, кожата може да загуби блясъка си.

6. Загърби лошите навици

Оформи модела на недостатъците по лицето си. Обърни внимание на начина, по който държиш телефона, дали спиш повече на едната страна на лицето си, от колкото на другата или дали подпираш главата си с една ръка, когато си седнала. Опитай се да избягваш тези неща.

7. Устни за целувка

Ето я и тайната за супер меки устни – използвай най-богатия си крем за очи върху устните!



Забележка: Увери се, че е с хидратираща формула, а не стягаща – което автоматично значи изсушаване.

8. Спящата красавица

Често виждаме жени с повече бръчки на една страна на лицето, отколкото на другата – страната, на която спят, разбира се. За да избегнеш „линиите на съня”, полагай главата си върху възглавници с копринени или сатенени калъфки и се замисли за антиейдж продукти.
 

More Hair