Следва

В несесера: За бъдещето на твоите очи и устни

9 тайни за красив грим, които всяка жена трябва да знае

Ти си естествено бледа, но искаш кожата ти да сияе. Добрата новина е, че нямаш нужда от много грим...

Hair преди 13 години

Защото както знаем, освен да ни разкраси, при неправилна употреба дори най-професионалната декоративна  козметика може да нанесе сериозни вреди на имиджа ни, преди всичко.

След като вчера ти обърнахме внимание на някои от основните хитрини за прекрасна кожа, днес ти подготвихме и някои от основните правила, които трябва да спазваш за красив грим.

1. “Обем” в устните

За по-плътни устни използвай гланц. Опитай първо да очертаеш периметъра на устните си с помощта на четка потопена в коректор бронзант два нюанса по-тъмен от цвета на кожата ти. След това завърши с гланц в златист, прасковен или коралов цвят.

2. Широко отворени очи

Разбира се, че искаш да изглеждаш добре отпочинала след наистина изтощителна парти вечер. Тогава избягвай натрупването на основа. По-добре вместо нея използвай оцветен хидратант, последван от бежов молив за очи, който ще пребори всяко зачервяване около очите ти.

3. Сенки, не мърдайте!

За да се предпазиш от насъбралите се на линийки сенки за очи, използвай основа за сенки или нанеси пудра преди нанасяне на цвета. Така ще елиминираш максимално много секрета от мастните жлези по клепачите си.

4. Движи се праволинейно

Дръж очите си отворени като използваш течна  очна линия – в противен случай линията на клепача ти ще изглежда неравна. Нанеси я с три тирета, едно във външния ъгъл на окото, едно в средата и едно във вътрешния ъгъл. След това се върни и свържи тиретата.

5. Красиви в розово

За модерен докосване за “искряща” кожата, опитай розово-пясъчни нюанси по клепачите и скулите. С блед мат за устни ще получиш една готина клубна визия (не я бъркай с диско).

6. Направо сияеш, момиче!

Ти си естествено бледа, но искаш кожата ти да сияе. Добрата новина е, че нямаш нужда от много грим, за да постигнеш прекрасно изглеждаща кожа. За естествени резултати нанеси продукти за блясък по скулите, предната част на носа, по челото и на брадичката.

7. Светлата страна на нещата

Ако искаш визуално да уголемиш очите си, се пази от тъмни сенки за очи. Започни с телесна основа, след което нанеси до гънката на горния клепач цвят един или два пъти по-тъмен от основата и използвай пръст, за да го разнесеш към веждите.

8. Покривки

Когато се наложи да покриваш дефекти, избери цвят съобразен с това, което ще покриваш. Например, примесените с оранжево коректори се борят със синкавите кръгове под очите. Ментово-зелените коректори скриват червенината на пъпките.

Идеята е коректора да действа като неутрализатор. За разлика от основата, той обикновено е създаден предимно от пигмент, затова нямаш нужда от него в големи количества.



9. Освежаващ душ

За да освежиш грима си, можеш да пръскаш лицето си с вода. Докато то е все още е мокро, започни да разнасяш основата, пудрата или коректора, които вече имаш.
 

Очаквай утре и топ хитрините за красива коса, които всяка жена трябва да знае.

More Hair