Следва

Кулинарно шоу по балкански

Рисунки на Станислав Памукчиев и скулптури на Емил Попов в една изложба в Ракурси

Рисунките на Станислав Памукчиев - създадени през 2009 г., са изпълнени върху тип ръчна хартия с въглен, пепел...

Events преди 13 години

Галерия “Ракурси” представя цикъл рисунки “Митографии” на Станислав Памукчиев и скулптури на Емил Попов.

Рисунките на Станислав Памукчиев - създадени през 2009 г., са изпълнени върху тип ръчна хартия с въглен, пепел, сухи пигменти, акварел, акрилна емулсия.

Те са развитие на пластическите и тематични търсения на автора, на неговите интереси към изначалното и митологичното. “Митографии” със своите внушения раздвижват психологични и културно-митологични напластявания, надникват в закритите зони на колективното несъзнавано и архетипите.

Емил Попов показва скулптури на животни. Независимо от пластическите търсения и работата му с различни материали, за тези творби той споделя: „Не мога да спра да правя традиционни скулптури на животни от лят метал. Необходими са ми. Може би и на други хора. Надявам се...“



Това, което събира в една изложба Емил Попов и Станислав Памукчиев е артистична и човешка близост, чувствителност към простота и топлота на пластическия израз.

СТАНИСЛАВ ПАМУКЧИЕВ
рисунки
ЕМИЛ ПОПОВ
скулптура
3 – 17 ноември 2010
в галерия Ракурси

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?