Следва

Тайни за косата, които всяка жена трябва да знае

Editors' choice - Домашни рецепти за разкрасяване

Напоследък топлите часове прекарани у дома са преобладаващи в свободното ни време...

Celebrity beauty преди 13 години

Напоследък топлите часове прекарани у дома са преобладаващи в свободното ни време и след като приключихме всички есенни ремонти, повторихме рецептите на всички бабини сладкиши и се влюбихме отново в сладкото й от смокини, сме убедени – в ръкописните тефтери–книги–реликви на баба се крият всички тайни, които крепят вселената от самоунищожение.

И може баба ни да не борави със Скайп като полските баби и електронните й умения да се изчерпват с писане и изпращане на смс, но що се отнася до рецепти за какво ли не, тя няма равна – без значение дали ще я попиташ с каква рокля да излезеш на първа среща или колко аспирина да сложиш в туршията.

Сред всички тези хитрини място намират и неизчерпаемите домашни рецепти за разкрасяване, за които като че ли сега най-накрая намираме време. И докато пробваме новите, ето ти добре изпитаните стари, на които винаги залагаме в трудните моменти на външния ни вид.

Катерина



Парната баня на лицето е нещо много полезно и приятно, освен това топлината й ще ти донесе само положителни усещания след напрегнатия сив ден.

Парната баня е добре да влезе в ежеседмичното почистване на лицето, а не само от време на време. Добре е да се прави вечер като следваш поредните стъпки:
1. Почисти лицето си с тоалетно мляко.
2. Нанеси тоник
3. Пристъпи към парната баня
4. Ексфолирай
5. Почисти пъпките и черните точки
6. Направи си стягаща маска
7. Нанеси подходящ за твоя тип кожа крем

За да направиш парната баня не е нужно предварително почистване на лицето.

Ползите от нея са, че отваря порите, омекотява повърхностния слой на кожата, а това ще подпомогне премахването на черните точки, подпомага премахването на мъртвия слой клетки от кожата, хидратира в дълбочина, подобрява кръвообръщението и има общ успокояващ ефект.

Как да я направиш в домашни условия:
Загрей около литър вода и остави да заври, свали съда от котлона и ако е нужно прехвърли в подходяща купа, надвеси се над нея и покрий главата си с кърпа, за да не ти избяга парата. Продължителността й варира според желанието - между 5 и 15 минути. При чувствителна, суха и нормална кожа продължителността е по-малка - между 5 и 8 минути и лицето се държи по-високо над парата. При мазна кожа продължителността е между 8 и 15 минути и лицето се държи по-ниско над парата. Но най-важното е да се чувстваш добре и да ти е приятно.

Ети



Хей ръчички, хей ги две...Но за да ви слушат ръцете Ви, трябва и вие да се погрижите за тях.Моето предложение за домашна грижа за ноктите на ръцете изисква постоянство, но дава резултат.

Смесете добре 6-7 с.л.бадемово масло с витамин Е и няколко капки лавандула. Втривайте с памучен тампон върху ноктите и кожичките около тях.

При редовно използване се намалява чупливостта и лющенето на ноктите, запазва се здравината им и добрия външен вид.

Мария



Има само една домашна рецепта за разкрасяване, която издържа изпитанието на времето и спечели искреното ми доверие. Маската за коса с бадемово масло и жълтък. Прави се елементарно, с два (или повече, в зависимост от дължината на косата) жълтъка и няколко лъжички бадемово масло, което вземаш от аптеката. Нанася се в корените за косопад и по цялата дължина за заздравяване.

Стои се с нея от 15 мин до 2 часа - колкото издържиш. Отмива се с шампоан или с жълтъци (ако понасяш неприятната им миризма). Ефектът се усеща още след първия път. Косата се захранва и придобива страхотен блясък, а броя на космите в четката значително намалява.

Прехвалих я малко, но съм пробвала какво ли не против косопад и това е единственото, което ми помогна.

Гергана



Да си лепнеш бананче на шията, да маскираш с хума лицето, да намажеш зехтин на косата и т.н и т.н за мен винаги са били изтезание. Не че е лошо, напротив, стига да имаш железни нерви и сили да почистиш след това.

Но е факт, че в редките случаи, в които се отдавам на домашните ритуали, се чувствам съвършено отпочинала и с щастлива кожа, което вече осмисля цялата бъркотия по смесване, бъркане, мазане и измиване.
 

Рядко ми се случва, след като минах 18, да се тревожа за хубавата си кожа. Сега разчитам повече на козметичката ми и лосионите за лице, но никога не пренебрегвам удивителното свойство на лайката да съживява очите ми.

Запарваш торбички с чай от лайка за няколко минути, след което оставяш хубаво да се накиснат, та да им излезе цялото вълшебство. Не слагай нищо топло върху очите си, особено ако страдаш от подуване, затова трябва хубаво да изстудиш чая в хладилника.

Можеш направо да изсипеш чая във формичката за лед и така да си замразиш няколко бучки, които да наложиш с кърпа върху очите, но най-добре с памучни тампони, напоени в лайката, които да покрият очите ти за няколко минути.

Действа моментално, по-събуждащо и от късо кафе. Сякаш си прогледнал от мрака на твоите нещастно изморени очи!

Елена



Аз обожвам домашната грижа за кожата. Направо съм я превърнала в ритуал тип навик, или още - втора природа. Научи ме мама, преди много години, когато още бяха на мода старото поколение козметички, които, без да разполагат с хиляди иновативни технологии, за да си вършат работата, имаха толкова ловки и силни ръце, че масажът при тях беше нещо като награда от Господ.

Оттогава насетне аз имам две правила. Първо, нищо не е по-добро в домашни условия от любимия ти, макар и обичаен крем, но намазан много дебело върху лицето и шията. Така украсен, разбирай по един пръст дебел слой, можеш да сготвиш, да напреднеш доста в книгата или да проведеш един съдържателен 60-минутен разговор с приятелка, с която не сте се чували чак от вчера. Като се усетиш, че стига, леко попиваш с мека салфетка остатъка от крема и си продължаваш с делата, а може и направо да си легнеш. Ефектът е поразителен, кожата е нахранена като никога, а ти си щастлив, защото си се погрижил, без за това да е изисквало някакво смъртоносно усилие.

Второто, което помня и спазвам и до днес, е, че кожата е като лакомо дете, хапва й се от всичко и се радва на всичко. Затова и другият ми навик е да споделям с лицето и деколтето си всичко, или почти, с което се глезя и си угаждам генерално. Ако хапвам ябълка, обелките минават през лицето и шията задължително. Ако е мляко, с тампонче давам и на кожата да пийне. Ако е краставица, домат или тиква - пак така. Става и със зехтина, с черната захар вместо пилинг, с брашното, яйцата и киселото мляко от кекса.

Такава благодарност ще изпита лицето ти към теб, че ще се чудиш как по-рано не си се сетила. А никак не е сложно.

Димитрина



Главно 3 неща, за да изглеждаш и се чувстваш добре. Да си една крачка пред времето, 1 крачка пред другите /защото просто подчертаваш индивидуалността си/ и една крачка след интервенции – пластични и прочие, до които може и да не достигнеш – зъби, коса и кожа!

И колкото и да изглеждат добре, не са перфектни, особено през есента. А и не забравяй, че всички клетки помнят твоето отношение и си го връщат.

Един курс за здрава, дълга и гъста коса. Правете го у дома си, но внимавайте къде намазвате сместа, защото действието на поникване на нови косми е навсякъде. Не си пъхайте носа или пръста в бурканчето – ефектът е УАУ.

Маска за коса с конски витамини или т.нар. Тривитаминол за растеж и против косопад:

1 шише коктейл витамини. Струва приблизително 7 лв и можеш да намериш във ветеринарните аптеки.
2 с.л. зехтин – за предпочитане extra vergin;
2 с.л. мед – пчелен или боров;
2 с.л. мас от патица /може да го пропуснеш/
2 с.л. лимонов сок – прясно изцеден;
2 с.л. оцет – за предпочитане винен.

Бъркаш, бъркаш и слагаш в нещо, което се затваря. Отваряш го в продължение на 1 месец всяка седмица по 1 път и си слагаш от сместа като маска, с която пиеш топъл чай, докато гледаш двучасов филм.

Следващия месец правиш от тази маска веднъж на 2 седмици.

Ефектът е гарантиран, косата гъста и здрава!


 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя