Следва

Фънки бас линии в Събота вечер

"Хроника на птицата с пружина" - Разказ по прочетено

Хубаво е усещането за споделеност. Прекрасната наскоро прочетена книга е оставила у вас невроятно впечатление, което...

Галерии преди 16 години

Хубаво е усещането за споделеност. Прекрасната, наскоро прочетена книга е оставила у вас невроятно впечатление, което в никакъв случай не бихте искали да запазите единствено за себе си, а и не трябва.

Всяко промотирано от нас заглавие има за цел да ви заинтригува със сюжета, с героите си и с личността на автора. Така  подействахме на Лили<@SITE_URLstrong> Луизова,<@SITE_URLstrong> която в писмо до нас споделя нейното лично преживяване, провокирано от прочетаната книга. Ние от ViewSofia<@SITE_URLstrong> оценихме впечатленията й дотолкова, че ги публикувахме на нашите страници.

Всеки от вас има какво да сподели за препоръчаната от нас книга. Най-добрите впечатления ще бъдат публикувани на страниците на ViewSofia,<@SITE_URLstrong> а красотата от споделеното усещане е изживяване, което си заслужава. 

Накарайте чувстават си да говорят изразително. Свържете се с нашата форма за контакт<@SITE_URLa> и предайте на другите своето преживяване! Писмото на Лили<@SITE_URLstrong> ни убеди, че това е възможно:
<@SITE_URLstrong>
<@SITE_URLp>                                                                                   

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> "Ами, да... всъщност съвсем сте прави. Заглавието „Хроника на птицата с пружина”<@SITE_URLa> <@SITE_URLstrong>си е доста странно, дори и да сте чували за автора на книгата Харуки Маруками<@SITE_URLstrong> или пък чели някой от другите му три публикувани у нас романи („Спътник, моя любов”<@SITE_URLstrong>, „Норвежка гора”<@SITE_URLstrong>, „Кафка на плажа”<@SITE_URLstrong>).

Ами то си е странно. Но, който се почувства по-скоро заинтригуван, отколкото уплашен от това нищо неиздаващо, объркващо и провокиращо заглавие, и разгърне страниците на немалкото томче, ще бъде изненадан...приятно.

На мен самата ми е невъзможно да обобщя впечатлението си от книгата и на обичайните въпроси "за какво се разказва?"<@SITE_URLstrong> и "какво се случва?"<@SITE_URLstrong>, и "какво е искал да каже авторът?",<@SITE_URLstrong> отговор не мога да дам. След като прочетох „Хроника на птицата с пружина” <@SITE_URLstrong>се чувствах сякаш излизам от пералня. Бях се въртяла доста дълго време, виждайки премрежено, някак размазано; през нова призма...и светът сега е по-цветен, многопластов, сложен.

Досега книга не ме бе карала да се чувствам така... На любителите на подобни силни усещания, освен да прочетат Харуки Мураками, препоръчвам трилогията на южнокорейския режисьор Park Chan-wook “Sympathy for Vengeance”(2002),<@SITE_URLstrong> “Oldboy” (2003), “Sympathy for Lady Vengeance” (2005).<@SITE_URLstrong>"

More from View Sofia

More Галерии