Следва

Breathtaker: Подаръци в малки опаковки от CLINIQUE

Тайни за косата, които всяка жена трябва да знае

 Грижата за косата не се изчерпва само с редовното подстригване и миене...

Hair преди 13 години

След като разгледахме най-важните тайни в грижата за кожата и грима, време е да обърнем внимание на най-важния и най-постоянния аксесоар в твоя ауфит - косата ти.

Грижата за косата не се изчерпва само с редовното подстригване и миене. Като всичко по тялото ти и тя изисква специално отношение и ежедневнo "глезене". Ето няколко съвета, които от опит знаем, че не бива да пренебрегваш, за да не "опреш до ножицата".

1. Използвай подходящ инструмент за разресване

Внимателно избери инструмента си за разресване. Без значение от вида (дали ще бъде четка или гребен) и от цената му. Той трябва да създава комфорт на главата ти, а не да бъде неприятно задължение.

2. Опитай преди да купиш

Когато решиш да ползваш услугите на нов стилист, първо го посети просто за изсушаване. Така ще усетиш професионализма, отношението и вкуса му и ще прецениш дали да оставиш косата му в ръцете си.

3. Удължи времето между боядисванията

Истината е, че блясъкът за коса ще придаде на косата ти здрав и красив вид, без да уврежда цвета й. Така че спокооооойно го използвай, за да удължиш времето между посещенията на салона.

4. Рим не е бил построен за 3 три

Не бързай с растежа и не пренебрегвай основните нужди на косъма само защото искаш по-дълга коса. Редовното подстригване на връхчетата все още е задължение, не опция.

5. Професионална помощ

Когато решиш да правиш резки промени в прическата си и съответно във външния си вид, винаги първо търси професионална помощ. Съветите, съобразени с формата на лицето ти, цвета на кожата и пропорциите на тялото, които той ще ти даде, ще са безценни и прическата ти ще е благодарна месеци наред.

6. Още един чифт ръце

В моментите, когато решиш, че си достатъчно сръчна, за да се справиш сама с боядисването или оформянето на бретона си, веднага се разколебай. Ако в крайна сметка посещението на фризьор все още не е опция, поне покани приятелка да ти помогне. Още един чифт ръце, никога не са излишни.

7. Не пренебрегвай продуктите

Внимавай как подбираш продуктите си за коса, ако имаш възможност потърси професионални съвети. Стреми се винаги да използваш материали, предназначени точно за твоя тип косъм.

8. Следи какво слагаш в устата си.

Старай се да приемаш продукти богати на витамини и хранителни вещества, защото косата и ноктите винаги усещат липсите в организма ти и то по неприятния начин - косопад, косъмът губи блясъка си, ноктите започват да се чупят и т.н.
Приемай повече храни в витамини A, В и D.
 

More Hair