Следва

ViewSofia препоръчва: Тази вечер на спектакъл на Касиел Ноа Ашер в Червената къща

Кулинарно шоу по балкански

След вчерашното шоу на Ути, човек не може да се въздържи от поредната кулинарна изненада! От тапасите...

Events преди 13 години

След вчерашното шоу на Ути, човек не може да се въздържи от поредната кулинарна изненада! От тапасите минаваме на балканската кухня. Софиянци и гости на столицата ще могат да се насладят на най-вкусното от Балканите на 29 и 30 октомври 2010 г., днес и утре, от 10.00 ч. до 19.00 ч., пред зала 6 на НДК.

Официалното откриване ще се състои днес от 10.00 часа на сцената пред зала 6 на НДК.

Участници във фестивала са най-добрите майстори на българската, сръбската, гръцката и турската скара у нас. Ще можеш да опиташ и от други истински български качествени продукти.

Към събитието се присъедини и Дамски Лайънс клуб София – Диамант. Всеки посетител ще може да си купи парче софийска баница, а приходите ще се предоставят за ремонт на зала за извънкласни занимания на училище за деца с нарушено зрение Луи Браил в София.

Очаква се двудневното събитие да се превърне в истински празник на Балканската кулинария и още един път да докажем, че умеем да работим и да се забавляваме качествено, дори и по време на криза.

Събитието е под егидата на Министерство на земеделието и храните - министър Мирослав Найденов и със съдействието на Столична община, район Триадица.

Богатата културна програма на фестивала се осъществява със съдействието на дирекция Култура на Софийска община.

Ние ще опитаме от нашенските специалитети с най-голямо удоволствие, а ти къде ще бъдеш!?

За още горещи събития, партита, телевизионни предавания, гости, готини филми, седмичен музикален плейлист и други новини чети всеки ден в Афиш.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?