Следва

Нашият седмичен плeйлист

ViewSofia препоръчва: Тази вечер на спектакъл на Касиел Ноа Ашер в Червената къща

Една жена като влюбено животно. Една жена с биография достойна за филмите на Алмодовар. Една жена...

Events преди 13 години

Една жена като влюбено животно. Една жена с биография достойна за филмите на Алмодовар. Една жена разкрива най-срамните си тайни под формата на мръсен виц. "Господи, хвърли си фаса и помогни на свойто агънце да гепи готиния трюфел".

Оливер Буковски дебютира с "Нищо по-хубаво", когато е само на 27 години и получава годишната награда за драматургия в Германия. Пиесата е отличена с награда и на Мюлхаймския театрален фестивал през 2002 г.

Поставяна е в няколко германски града и в Испания с Виктория Абрил в главната роля. Оливер Буковски получава и редица престижни отличия, сред които наградата на списание "Театер хойте" и "Герхард Хауптман".

През 2009 г. Касиел Ноа Ашер става носител на приза „Актьор на Европа” на Международния фестивал за камерен театър в Македония. Представлението е гостувало на театралната публика в Хамбург и Люксембург и е поканено в Нанси (Франция), Любляна (Словения) и Сеул (Южна Корея), за 2011 г.

В интимното пространство на голата стаичка (публиката воайорства от няколкото реда столове, построени направо на сцената) Мехтхилд на Касиел Ноа излива несретния си живот, крепейки своята изповед на ръба между трагедията и комедията: от жертва на брутален съпруг тя се превръща в негова убийца.

След тежка болест, женски затвор и всевъзможни смазващи човешкото достойнство перипетии като феникс се опитва да се възроди от пепелта, защото отново е влюбена. Дали в истински поет или във въображаем герой? Дали си фантазира обич, за да оцелее, или реалната й липса ще я накара сама да избере края?


На български език.
Времетраене: 70 мин.
Вход: 8/6 лв.

Нищо по-хубаво
от Оливер Буковски
Спектакъл на Касиел Ноа Ашер

Центърът за култура и дебат "Червената къща"
29 октомври (петък)
20.00 ч. в Червена зала

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?