Следва

Mода за ценители: Carven като синоним на Париж

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Анна Дело Русо носи един от най-красивите и зашеметяващи аутфити на бала с маски на Vogue – бяла бална рокля на Peter Dundas и огромна капела с пера на Gareth Pugh...

All fashion преди 13 години

Оказва се, че не винаги е "удобно" да си Анна Дело Русо

Анна Дело Русо носи един от най-красивите и зашеметяващи аутфити на бала с маски на Vogue – бяла бална рокля на Peter Dundas и огромна капела с пера на Gareth Pugh. Стрийтстайл иконата споделя, че обича да изненадва, затова избрала бяла рокля за парти, на което всички били в черно. Анна обаче призна, че след като се е прибрала от бала е имала сериозно главоболие заради тежестта на капелата.

Гаранс Доре разказа, че красивата Анна се е движила много трудно, затова изградили "приятелски" кръг около нея, носели й питиета и си говорели.

Струва ли си визията, чак такива неудобства?

Balmain e новото Miu Miu



Балманията очевидно не е приключила. Помниш, че това лято една и съща рокля на Miu Miu в различни цветове се появи на повече от 3 корици на модни списания. Но в следващите месеци златната рокля на Balmain от колекцията есен 2010 – която Аня Рубик разходи по котешката пътека – би Miu Miu два пъти - с цели шест корици засега.

За първи път я видяхме на Аби Лий Кершау за Vogue Германия август 2010, след което последваха корици със Синди Крауфорд, Анна Дело Русо, Клаудия Шифър и Наталия Водянова. Поне още една се очаква – говори се, че Ан Хатауей ще носи искрящо златиста Balmain на декемврийската корица на Elle Великобритания.

Обувките на висок ток на Lanvin пролет 2011 са болезнени за носене



Оказа се, че равните ниски сандали, който видяхме на ревюто на Lanvin пролет 2011 не са били част от програмата. Решението за тях се родило в последните минути, защото едва 12 от моделите се справили с носенето на болезнено високите обувки на ток.

„Видях агонията в лицата им. Почувствах се много зле – не се ядосах – но се почувствах много зле, че те не се оплакаха. Можех да съм инат и да се придържам към изградения образ, но аз правя дрехи. Ако не се чувстваш добре в нещо, не изглеждаш добре в него,” казва дизайнерът на Lanvin Албер Елбаз.

Все пак обувките на висок ток ще бъдат произвеждани. „Ще премислим отново конструкцията им. Винаги съм казвал, че за мен модата е като всяко съвременно изкуство. Кога художникът разбира, че картината му е завършена? Това не е като да построиш къща и да кажеш, „Да, готова е.””

Наташа Войнович за Elle Сърбия ноември 2010



Наташа Войнович е моделът на корицата на списание Elle за месец ноември, което ще се разпространява на територията на западната ни съседка.

Не ни харесва, защото не прилича на модна корица, при положение, че виждаме само лицето на модела и колието около шията й. Захапаната вероятно презрамка изглежда по-скоро нелепо, отколкото секси.

"Popular Mechanics" в Allure октомври 2010



Като цяло идеята с робот, който се грижи за Зигрид Агрен под  зоркото око на фотографа Патрик Демаршелие, е много готина. Въпреки че не ни се иска да вярваме, че е модерно жените да са толкова еманципирани, че единственият мъж, от който имат нужда в животът си, да бъде многофункционален метален робот. Но, както казахме, идеята е страхотна.

Не ни хареса само частта с металната кукла, която бръсне краката на модел, обелчен в Calvin Klein, стъпил върху столче. Зловещо е. От кога да си "почистиш" краката, започна да наподобява толкова лъскането на обувки. Просто изглежда неправилно.


 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.