Следва

Изложба на творби на Рене Магрит в София

Alice Russell и TM Juke са вторите гости на „REEL FEEL”

Серията от музикални и културни събития „REEL FEEL” представя втората си голяма изненада, а именно – Alice...

Culture преди 13 години

Серията от музикални и културни събития „REEL FEEL” представя втората си голяма изненада, а именно – Alice Russell и TM Juke. Тандемът от глас и творец пристига на 6-и ноември в Sofia Live Club и освен с шеметно музикално представяне ще се включи и в отворена дискусия с посетителите преди това.

Както “REEL FEEL” вече обеща, до края на година ни очакват още интересни гости и изпълнители. След Kon & Amir, които ще открият серията на 15-и октомври, няма да мине много време и в София ще пристигнат един от феноменалните съвременни женски гласове Alice Russell и човекът, който е от основните виновници за музиката й – TM Juke.

Освен че ще ни подарят едно уникално музикално преживяване, всеки ще има възможността да участва в открита дискусия с тях по-рано вечерта, както и да научи нещо интригуващо и полезно лично от двамата. А те са минали през доста...

Alice Russel е известна като бялата британка с черния глас и за гласовите й възможности е наистина трудно да се говори, защото тя е от феномените, които трябва „око да види, ухо да пипне”.

Звучи така, сякаш е израстнала по улиците на Детройт, точно зад ъгъла на легендарните звукозаписни студия на Motown.

В действителност обаче е от Брайтън, Великобритания и разбира се, е пяла в църковен хор като малка. Когато е на сцената, се случва магия, в която джаз, госпъл, соул и фънк извират от едно единствено място – Alice Russell.

И макар често да я сравняват с Amy Whinehouse и Duffy, е достатъчно да се знае, че по-скоро тя е еталон за тях, отколкото обратното. Освен 4-те солови албума, Alice е известна с многобройните си колаборации с Quantic Soul Orchestra, Mr. Scruff и TM Juke, a кавърите й на “Seven Nation Army” (White Stripes) и „Crazy” (Gnarles Barkley) често са по-предпочитани дори от самите оригинали.

TM Juke (Alex Cowan) пък е авторът, аранжорът и продуцентът на по-голямата част от музиката на Alice Russel и не само.

Той е и уникален DJ експериментатор, а с китарата е като със сродна душа. Освен като автор на 2 солови албума и 5 самостоятелни сингъла, за мнозина Alex е познат и като половината от дуото Me & You, в което работи с главната фигура зад лейбъла Tru Thoughts – Робърт Люис, а още по-скоро издаде и албум с барабаниста на Bonobo - Jack Baker Trio, който си е един, но свири като са трио.

Участията му в компилации, продукция и ремикси са безбройни, а с TM Juke зад пулта музиката наистина прелива. Преминал през класическата и джаз китарата без да подминава дигиталните технологии, с него изживяването е равносилно на пътешествие между световете на фънк, соул, латин, броукън буги, джаз, а дори d’n’b и дъбстеп музиката. Затова по-точно е да се каже, че TM Juke прескача точните стилови категоризации и това е един от най-силните му козове.

Междувременно за първото от поредицата събития „REEL FEEL” с Kon & Amir на 15-ти октомври има 3 възможности да получите безплатен билет, като условието е много лесно и просто. Достатъчно е да участвате със свой микс, подкаст или просто плейлист на фен страницата на “REEL FEEL” във фейсбук или просто да гласувате за този, който най-много ви допада.

Първият безплатен билет отива при един от представилите своя селекция и се избира от организаторите, вторият – при онзи, получил най-много “likes” («харесвания»), а третият ще кацне на случаен принцип при някой, който е дал своя „like” («харесвам») за един от участвалите. Един прекрасен начин да се подгреем взаимно за 15-и.

 

More Culture