Следва

Стрийт стайл вдъхновения с плетива и лицева кожа

Дизайнери за следене: Rad Hourani

Hourani играе с пропорциите демонстрирайки ъгловати, черно-бели сака с падащи ревери и ризи без яки като създава освежаващa и уникална колекция...

All fashion преди 13 години

Rad Hourani е моден дизайнер и визуалист. Той е роден през 1982 г. в Йордания от йордански баща и сирийска майка. Когато е на 16 години, се премества със семейството си в Монреал (Канада), където завършва гимназиалното си образование. Малко след дипломирането си, той започва стаж в агенция за модели и в крайна сметка работи на пълен работен ден като стилист. Мести се в Париж през 2005 г., където проектира и първата си колекция облекла. Отново в Париж той прави дебюта на лейбъла си през октомври 2007 г., когато е на 25 години.

Докато линията Rad Hourani се съсредоточава върху лабораторни изследвания и експерименти с нови форми и материи подобно на използваните във висшата мода, колекцията RAD by Rad Hourani, се фокусира върху стилове и силуети с еднаква унисекс визия, които се предлагат от различни материи, трансформирани в удобно ежедневно облекло. Hourani се отказва от сезонния моден календар с пролетни и летни колекции, като неговите се различават само по последователния си номер.



И двете линии са унисекс, продавани в едни и същи магазини, от търговци на дребно, като Seven Ню Йорк, Podium (Москва), Antonioli (Милано), Daily Projects (Сеул), Maria Luisa at Printemps (Париж), Luisa Via Roma (Флоренция), Midwest (Токио ), Joyce и I.T (Хонг Конг).



"Започнах да си представям дрехите по същия начин, по който създавам изображения - с чувство на любопитство и невинност, задвижвани от моя „без-бекграунд” бекграунд. Без училище. Без учители. Без телевизия. Без граници. Без форма. Харесвам идеята за свят, който можем да моделираме по себе си, само чрез наблюдение. Моите дрехи идват от този свят, те са безполови, нямат място, нямат време, нямат традиция, но могат да бъдат начало навсякъде, по всяко време." - Rad Hourani.



RAD by Rad Hourani пролет/лято 2011

Hourani играе с пропорциите демонстрирайки ъгловати, черно-бели сака с падащи ревери и ризи без яки като създава освежаваща и уникална колекция.



Леко извън рамките на седмицата на модата в Ню Йорк, Rad Hourani показа дрехи, които щяха да се впишат повече в Берлин, Лондон и дори Париж. Именно това прави колекцията толкова свежа. Рядко ще видите хардкор и монохромни колекции с остри линии в САЩ.



Фокусирайки се върху черно-бяло PVC имитиращо кожа, Hourani играе с пропорциите, като обемните върховете винаги контрастират с тесни дъна. Моделите излизат на унисекс двойки, облечени в сака с падащи ревери, ризи без яки (някои с копчета отпред, други по дължината на гърба), или свалящи се ръкави. Асиметрични детайли също се появяват в колекцията като червен конец, както и черни квадратни очила.

Кратко, но сладко, Hourani показа едно от най-уникалните ревюта на седмицата на модата в Ню Йорк този септември.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.