Следва

Евгения Друмева, главен редактор на Vesti.bg

Шефката на Jimmy Choo стана международен търговски посланик на Англия

Кралицата на Jimmy Choo е получила назначението лично от премиера Дейвид Камерън..

Лица преди 13 години

Оказа се, че модата и политиката определено могат да вървят ръка за ръка.

Това доказва британският премиер Дейвид Камерън, който днес ще назначи дизайнерката на обувки Тамара Мелън за международен търговски посланик на Великобритания. Кралицата на Jimmy Choo, както е известна Тамара, ще обедини сили с дизайнерката на чанти Аня Хинидмарч, с която ще популяризират по света развиващата се модна индустрия на Острова.

Г-н Камерън ясно заяви, че желае новата посланичка Тамара Мелън да взима дейно участие в официални визити, да се среща и води преговори с външни министри, както и да води пресконференции и официални речи извън страната. Партньорката на кралицата на обувките – Аня Хиндмарч, е близка семейна приятелка на британския премиер. Преди да се насочи към модата и проектирането на чанти, Хиндмарч е била журналист.

Дамата стана известна с това, че се надигна срещу найлоновите торбички за пазаруване, които замърсяват околната среда. Взимайки нещата в свой ръце, дизайнерката изобрети прословутата във Великобритания торба с надпис „Аз не съм от найлон”, която направи бум сред търговците на Острова.

Дали обаче двете дами ще се справят новото си амплоа, можем само да гадаем. Но едно е сигурно – ако Тамара е толкова добра в дипломацията, колкото и в правенето на обувки, правителството на Великобритания може само се радва.

More Лица