Следва

Топ модели позират на Дилян Марков за моден календар (видео)

Дизайнери за следене: Jonathan Simkhai

Kолкото красив, колкото и талантлив, той започва любовната си връзка с модата още е на 14-годишна възраст...

All fashion преди 13 години

Едно от най-хубавите неща на седмиците на модата в Ню Йорк е, че винаги се появява някое непознато име, готово да преобърне представите ти за мода. Е, човекът, който ще ти покажем днес не преобръща нищо (освен може би страниците с положителни коментари за колекциите си), но пречупва дамската мода през мъжкия гардероб по начин, който заслужава внимание.

Дизайнерът Джонатан Симкай е роден и израстнал в Ню Йорк. Колкото красив, колкото и талантлив, той започва любовната си връзка с модата още на 14-годишна възраст. Тогава той работи в магазин за дрехи, където усъвършенства уменията си като купувач. По-късно учи в Парсънс, както и във FIT.

Със стартирането на първата дамска колекция с неговото име, Jonathan Simkhai представя своите сложни виждания за модерната и космополитна жена. Както се вижда, нежните линии се размиват с модата и сексуалността, като колекцията на Simkhai в крайна сметка се отдава на неяснотата.


Джонатан (отляво) по време на представянето на колекция пролет/лято 2011 в Ню Йорк и момент от ревюто за колекция есен/зима 2010 (отдясно)

Много от идеите за дрехите му са предизвикани от мъжката мода, както и вдъхновени от красивите италианските и японски тъкани (кашмир, вълна, памук и коприна). На преден план се изнасят класически кодове преведени в секси и женствени силуети.





Дизайните му са вдъхновени едновременно от авангардния Rick Owens и класика Ralph Lauren.

25-годишният дизайнер предизвиква малки сензации с всяка своя следваща колекция. Всъщност, до момента те са само две, но се надяваме да продължи да следва това правило и занапред. Той описва жената на лейбъла си, като момиче със слабост към джинските на гаджето, която е в процес на преоткриване на нежната си сексуалност.


есен/зима 2010/2011

Kакто Джонатан сам казва: „Тя идва, за да разбере, че ключът към сърцето на момчето й се намира в гардероба на майка му,” което обяснява микса от момчеки кройки (панталони с увиснало дъно, например) и момичешки блясък (плисирани кожени поли). Прекрасни и практични попълнения към всеки гардероб – нещо като мъжки облекла за жени. "Използвам съм онези неща от гардероба ми, към които приятелката ми посяга най-често.


пролет/лято 2011

Обикновенo първо правя мъжките кройки и им добавям линиите на дамските силуети. Ние обичаме да ни е широко, но жените предпочитат да усещат формата по тялото си. Моето момиче знае, че е секси и не мисли какво облича, с цел да го доказва.”
 

More All fashion