Следва

Топ модели позират на Дилян Марков за моден календар (видео)

Дизайнери за следене: Jonathan Simkhai

Kолкото красив, колкото и талантлив, той започва любовната си връзка с модата още е на 14-годишна възраст...

All fashion преди 13 години

Едно от най-хубавите неща на седмиците на модата в Ню Йорк е, че винаги се появява някое непознато име, готово да преобърне представите ти за мода. Е, човекът, който ще ти покажем днес не преобръща нищо (освен може би страниците с положителни коментари за колекциите си), но пречупва дамската мода през мъжкия гардероб по начин, който заслужава внимание.

Дизайнерът Джонатан Симкай е роден и израстнал в Ню Йорк. Колкото красив, колкото и талантлив, той започва любовната си връзка с модата още на 14-годишна възраст. Тогава той работи в магазин за дрехи, където усъвършенства уменията си като купувач. По-късно учи в Парсънс, както и във FIT.

Със стартирането на първата дамска колекция с неговото име, Jonathan Simkhai представя своите сложни виждания за модерната и космополитна жена. Както се вижда, нежните линии се размиват с модата и сексуалността, като колекцията на Simkhai в крайна сметка се отдава на неяснотата.


Джонатан (отляво) по време на представянето на колекция пролет/лято 2011 в Ню Йорк и момент от ревюто за колекция есен/зима 2010 (отдясно)

Много от идеите за дрехите му са предизвикани от мъжката мода, както и вдъхновени от красивите италианските и японски тъкани (кашмир, вълна, памук и коприна). На преден план се изнасят класически кодове преведени в секси и женствени силуети.





Дизайните му са вдъхновени едновременно от авангардния Rick Owens и класика Ralph Lauren.

25-годишният дизайнер предизвиква малки сензации с всяка своя следваща колекция. Всъщност, до момента те са само две, но се надяваме да продължи да следва това правило и занапред. Той описва жената на лейбъла си, като момиче със слабост към джинските на гаджето, която е в процес на преоткриване на нежната си сексуалност.


есен/зима 2010/2011

Kакто Джонатан сам казва: „Тя идва, за да разбере, че ключът към сърцето на момчето й се намира в гардероба на майка му,” което обяснява микса от момчеки кройки (панталони с увиснало дъно, например) и момичешки блясък (плисирани кожени поли). Прекрасни и практични попълнения към всеки гардероб – нещо като мъжки облекла за жени. "Използвам съм онези неща от гардероба ми, към които приятелката ми посяга най-често.


пролет/лято 2011

Обикновенo първо правя мъжките кройки и им добавям линиите на дамските силуети. Ние обичаме да ни е широко, но жените предпочитат да усещат формата по тялото си. Моето момиче знае, че е секси и не мисли какво облича, с цел да го доказва.”
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.