Следва

Къде сме, къде отиваме и какво помним…

Светът в краката на Светла Иванова

За да представи втората си книга „Светът (между) в краката й”, Светла Иванова избра Мария Силвестър да...

Books преди 13 години

За да представи втората си книга „Светът (между) в краката й”, Светла Иванова избра Мария Силвестър да прочете избрани откъси от романа на певицата, с което искрено разсмя гостите в петък вечер в книжарноца "Пингвините" с нецензурния език на главната героиня Вихра.

Младата писателка заяви, че оставя читателите да преценят как се е справила в писането. Тя каза, че двете й книги (първата е „Забранено до 18”) могат да се четат и по отделно, както и предстоящата трета, която пише в момента.
След ”отпуска по майчинство” изпълнителката на „C’est la vie” няма да забрави и музикалната си кариера. Тя подготвя нов видеоклип и албум, които се задават скоро.

”Светът (между) в краката й” (изд. Сиела) провокира още с представянето на новия жанр “DICKLIT”, което според авторката е точно обратното на „CHIKLIT” – т.е. литература не само за мацки. В предговора е обяснено по-подробно тълкуването, което издателите и литературния редактор влагат в този нов изказ.



На гърба на корицата Любен Дилов, който наскоро издаде книга с реплики от социалната мрежа "FaceБуки", го определя, като „неподражаем. Светла споделя, че целта й е била да пише по начина, по който обича да чете „с езика на улицата, без речник, за забавление”.

Късите й изречения шибат като камшик, а диалозите й са наистина, като записани с диктофон от нашето ежедневие. За героинята си Вихра – Светла казва, че е „измислен, събирателен образ на момиче, което е готово на всичко, за да постигне това, което иска”. „Тя не е пример за подражание, но кой от нас е?”.

Относно това какво я вдъхновява да пише, Светла казва: „Силно усещане, изречение, жест, разочарование, впечатление, конфликт, болка, радост, сън, желание, страх... Всичко, което ме кара да го чуя, запомня, запиша и развия, като история. Но не чакам вдъхновение, за да седна да пиша. То идва по-лесно, когато пишеш, отколкото когато чакаш.”

Вече е в книжарниците от Сиела!
 

More from View Sofia

More Books