Следва

Палтото без ръкави - Съвсем приложимо

Най-големият бутик отваря врати... онлайн от Google

Извънредни новини: Google дава началото на сайт за електронна търговия с магазин в магазините на големите дизайнери...

Fashion преди 13 години

В петък анонимен моден ПР от Ню Йорк написа в Twitter "Извънредни новини: Google дава началото на сайт за електронна търговия с магазин в магазините на големите дизайнери." Твърди се, че новата модна инициатива на Google се нарича Boutiques.com и се гордее не само с онлайн магазини, които продават стоки на различни дизайнери и търговци на дребно, но голям брой импровизирани бутици, които продават визии, носени от знаменитости и други влиятелни личности в модата.

Има най-малко 19 дизайнери от САЩ, които участват в проекта, от Prabal Gurung до Oscar de la Renta, както и търговци на дребно като Shopbop, Net-а-porter, Nordstrom, Selfridges и Bluefly.

Списъка със знаменитости включва Лейди Гага, Виктория Бекъм, Ема Уотсън, Сара Джесика Паркър, Ана Уинтър, Рейчъл Зои и дори Мишел Обама.

Повечето от тях вероятно дори нямат представа, че са част от този продукт - те просто са използвани като вдъхновение, по което екипът на Google ще избира продукти, подобни на тези, носени от знаменитостите. Не по-различно от редовната рубрика в списанията Get the look, освен, че в този случай, ще можеш да купуваш продуктите на място, а Google ще получава процент от продажбите.


Kate Lanphear, Joanna Hillman, Emmanuelle Alt

Колкото до блогърите, шепа автори на най-посещаваните профили са поканени като помощници. Те ще имат възможността да създадат свои собствени бутици в Boutiques.com - в замяна на еднократно заплащане на “скромна” пет цифрена сума.

Boutiques.com ще вкара Google в модната игра на най-високо ниво - седем месеца, след като съперникът му eBay стартира собствен моден микросайт. Един аспект на последния е опцията Fashion Voice, която включва препоръки от шест американски стилисти: Анабел събирач на пътна такса, Брит Бардо, Есте Стенли, Карън Бард, Кейт Йанг и бившия стилист на Сексът и градът Ребека Вайнберг.

За сега сайтът Boutiques.com е заключен, ще почакаме, ще видим.
 

More from View Sofia

Жената между Брин и Мъск - от обикновен адвокат до трофей за милиардери: коя е Никол Шанахан

Celebrities преди 1 година

И много богатите се развеждат. В техния случай причините са същите като при простосмъртните, но следствията варират, просто защото става дума за много, много пари. И така, милиардерът Сергей Брин се развежда със съпругата си Никол Шанахан, а ние резонно любопитстваме какво следва от това. Със сигурност Никол след раздялата ще се превърне в една от най-желаните жени на планетата. Това, съчетано с екзотичната й красота, определено е интересна тема.

More Fashion