Следва

Montblanc - Любов към красотата в магазини Kult

Очната линия и няколко малки тайни около употребата й

Очната линия е малкият женски трик, който те прави неустоима. Факт! И дори да не я виждаме толкова често зад...

Hair преди 13 години

Очната линия е малкият женски трик, който те прави неустоима. Факт! И дори да не я виждаме толкова често зад кулисите на модата, истинската класа по червения килим никога не е преставала да я използва като оръжие.

Една от най-добрите й възможности сме виждали върху очите на Анджелина Джоли, Бийонсе, и на Кейт Мос, разбира се, но и злоупотребите с нея не са малко – като например тези на Ейми Уайнхаус.



Всъщност искаме да ти кажем, че ако знаеш как и колко да сложиш, тогава си не само в безопасност, но и ще изглеждаш фантастично. Защото въпреки всички дребни тънкости, които трябва да преодолееш, очната линия прави с очите ти това, което никакъв друг грим не може – да ги направи изящни.

Котешка, японска, египетска, отгоре или отдолу, изборът е твой, но пак зависи и от формата на очите ти, както и от стила ти.

В първите опити е по-вероятно да заприличаш на недовършена творба, но с времето ръката ти сама ще рисува истинския шедьовър.

Ето ти няколко кратки трика, за да го направиш както трябва:

Най- удобно е да нанесеш правилно очната линия, ако си седнала. Лакътят на ръката, с която нанасяш, трябва да бъде опрян на масата. С другата ръка леко изтегляш клепача под веждата и тогава нанасяш линията.

Стреми се линията да е максимално близко до основата на миглите, за да е възможно най-фина.



Ако все пак си почитателка на грима а ла Ейми Уайнхаус, въпреки че е доста опасно, то тогава ще ти е много по-лесно, защото дебелите контури изискват по-малко прецизност. Но недей да експериментираш толкова в ежедневието си. Защото класиката си е класика!

При тясно разположени и малки очи по-добре е да нанесеш очната линия само върху външния ъгъл на очите. А при по-големи - удължаването на линията в посока навън, ги прави особено красиви и изразителни.

Не забравяй, че очната линия се слага само отвътре навън и след като я поставиш, затвори очите си за няколко секунди, за да изсъхне тушът.

По този начин ще се предпазиш от зацапване.

Тънката като конец черта, плътно прилегнала на горния клепач в основата на миглите, уголемява очите и прави миглите по-гъсти.

От теб зависи каква ще е формата на линията и до колко ще я издължиш.Съветваме те да опиташ различните варианти, за да се спреше на най-подходящия.



Грешките при поставянето на очната линия най-често се отстраняват с клечка за уши потопена в лосион за отстраняване на грим.

Ако при покриване на очната ти линия със сенки, в окото ти попаднат прашинки, навлажни клечка за уши с малко вода и я прокарайте между полузатвореното око.

Сега трябва да си набавиш хубавата очна линия, с която да поразяваш със съвършенство. Препоръчваме ти професионалистите oт M.A.C, както и Max Factor и Bourjois.
 

More Hair