Следва

Актуално - Изложба на съвременнен кръг художници

Дали в аристократичен банков салон

Графични творби на Салвадор Дали гостуват на филиал "Иван Вазов" на УниКредит Булбанк, където до края на...

Events преди 13 години

Графични творби на Салвадор Дали гостуват на филиал "Иван Вазов" на УниКредит Булбанк, където до края на седмицата могат да бъдат разгледани от клиенти на банката, както и от ценители на модерното изкуство.

Експозицията е част от ретроспективната изложба „Графичното творчество на Салвадор Дали”, съвместен проект на Музейна галерия за модерно изкуство на Оборище 10 и Национална галерия за чуждестранно изкуство.

Двете галерии представят най-голямата изложба от цветни графики на Дали, показвана досега пред българска публика.

С любезната подкрепа на УниКредит Булбанк (генерален партньор за сезон 2010 на Музейна галерия за модерно изкуство ), графичното творчество на Салвадор Дали ще радва любителите на модерното изкуство до 15 януари 2011г.



Поредният шедьовър сред залата, в който ние се влюбихме, беше палтото с къса ръкав на Деница Атанасова и елегантната й осанка до тази на един от най-стилните мъже в България - шефът на УниКредит Булбанк - г-н Левон Хампарцумян.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.