Следва

Yeasayer и музиката на Бруклин

Знаем ли какво ядем всъщност? И искаме ли да знаем?

За всички, за които храната е повече от ядене, за всички, които се интересуват какво точно има в чинията им и как е...

Food преди 13 години

За всички, за които храната е повече от ядене, за всички, които се интересуват какво точно има в чинията им и как е стигнало до там, за всички, които търсят вдъхновение и нови вкусни идеи, Горичка организира Форум Храна.

На 27 ноември, другата събота, в Модерен театър в София, ще се съберат 11 лектори от всички сфери на храненето, за да споделят лични истории, професионален опит и вдъхновяващи идеи за промяна в системата ни на хранене.

Храната, като могъщ фактор,‭ ‬който гарантира живот‭ ‬без болести и без лекарства‭.

Храната, като хармония с природата. Храната, като изкуство да живeeш добре. Това са само част от темите, които ще бъдат дискутирани на форума, а сред лекторите са:

д-р Георги Гайдурков – лекар-нутриционист, ученик на Лидия Ковачева и съосновател на фондация "Живот без лекарства";



Патрисия Кутюр-Гюрковска – канадката, която направи ресторант CRU, за да докаже, че здравословна храна, не значи безвкусна храна и която е влюбена в българските зелеви сърми; Ивелина Иванова – главен готвач на сп. "Меню" и автор на много популярни кулинарни книги.; Джун Йошида – един от най-обещаващите и интересни млади готвачи на родна територия, който може да превърне в произведение на изкуството дори шопската салата; Виргиния Захариева – психотерапевт, писател и, най-важното, човек, който наистина обича живота и себе си. Тя е автор на романа "9 зайци" и на едни от най-добрите сармички в рецептите на ViewSofia; Димитър Стоянов – селски стопанин от с. Бачково, който следва принципите на биодинамичното земеделие. Отглежда плодове и зеленчуци в синхрон със законите на природата и гледа на себе си повече като на партньор и съдружник на растенията и животните, отколкото като на производител на домати, конфитюр, лютеница и ракия; Мер – една от най-известните български авторки на кулинарни блогове (zemianazaem.com) и убедена суровоядка. Тя, също като д-р Гайдурков, ще докаже как храната е способна да преобърне живота ни.

Можеш да се запознаеш с останалите лектори на http://gorichka.bg/hrana. Там тече и регистрацията за участие във Форум Храна. Цената е 30 лв. за двама и 20 лв. за един.

Програмата включва още изпълнение на живо от Деси от Phuture Shock и видео лекция от феноменалния британски готвач и ТВ знаменитост Джейми Оливър, а фоайето на Модерен театър ще се превърне в терен за дегустация на нови продукти, изненадващи комбинации и идеи за лесни и полезни вкусотии.

Форум Храна е вторият от серията форуми на Горичка, посветени на устойчивото развитие. Серията форуми на Горичка започна през септември с Родителство, а през 2011 г. предстоят Дом и Бизнес.
 

More from View Sofia

More Food