Следва

Нов дизайнер твори за ViewSofia Shop

Къде сгреши Коко Шанел

Карл Лагерфелд смята, че наследството на Коко Шанел не е толкова велико, колкото изглежда...

All fashion преди 13 години

Карл Лагерфелд смята, че наследството на Коко Шанел не е толкова велико, колкото изглежда.

„Коко направи много, но не толкова, колкото хората си мислят и още повече колкото тя в края на кариера си вярваше,” казва дизайнерът. „Тя надживя всички – Коко можеше да пресъздава нещата по начин, по който Madame Vionnet никога не би могла. Тя не беше просто дизайнер, а жена на своето време.”

Говорейки на международната конференция за луксозното наследство миналата седмица, Карл Лагерфелд спомена, че според него Коко Шанел е направила две големи грешки към края на кариерата си. „Първата е когато тя каза, че нито един от мъжете, с които е говорила, не харесва жени в мини поли. Мисля, че нито един не се е осмелил да каже на тази 86-годишна жена, че мини полите са страхотни и секси.

Номер две е, когато тя реши, че сините дънки са ужасни. Това беше модата в цял свят в този момент – 60-те. Никой не иска да чува от една стара дама, че мини полите и дънките не са шик. В резултат тя загуби силата си и накрая на никой не му пукаше какво е направила. ”

Лагерфелд казва, че той използва култови компоненти за лейбъла, за да конструира една естетика, която не излиза от мода.

"Аз играя с елементите на Шанел, както музикант свири с ноти. Не е нужно да правите една и съща музика, ако сте достойни музиканти", обяснява той.
 

More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 15 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 1 ден

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...