Следва

Trend report - Северни момичета

Берлин в очакване на Lanvin, но без да се брои истерията

Казахме ти преди време, че можеш да станеш външен сътрудник на ViewSofia и да ни изпращат материали от твоя...

All fashion преди 13 години

Казахме ти преди време, че можеш да станеш външен сътрудник на ViewSofia и да ни изпращат материали от твоя град, интересни хора, нестандартни места и забавления - всичко, което би развълнувало теб и твоите приятели.

Така че много малко те дели от това да станеш част от екипа на най-добрия моден сайт у нас, само трябва да ни изпратиш материал, който да ни заинтригува.

Както го направи Надя Мешева, която ни пише директно от една от най-горещите точки на планетата в момента, а именно - магазините на H&M по света, по повод "кацането" на колекцията Lanvin for H&M.

Надежда живее в Берлин и точно от там ни разказва как се приема най-очакваното модно събитие през последните два месеца.


Въпреки мощната PR-кампания около колекцията на Lanvin за Н&М обаче, очакваната масова истерия при появата й по магазините като че ли не настъпи.



Денят е вторник, часът е 9.00 ч.; мястото: Курфюрстендам. Така изглеждаше вчера сутринта пред един от трите берлински H&M-филиала, в които може да се закупи ексклузивната колекция. Час след официалния старт на продажбите отвън нямаше и помен от нетърпеливи тълпи поклонници на Lanvin, а случайните минувачи едва ли разбираха, че стават свидетели на дългоочаквана премиера.



За сравнение, когато през миналата година колекцията на Jimmy Choo за H&M бе пусната в продажба, опашката пред същия филиал достигаше десетки метри.

Берлинските модните фенове явно се бяха уплашили от дъжда и студеното време и бяха предпочели да пазаруват в онлайн магазина на H&M, който още в 7.30ч. отказа достъп поради претоварване.

За да бъдат избегнати хаотичните опашки обаче от предишни години бе въведена специална система за пазаруване, която регулираше достъпа до лимитираните модели.



Първите 320 клиенти получиха номерирана лента за ръка и по този начин бяха разпределени на групи от по 20 човека, които по различно време получаваха достъп до заградената Lanvin-зона. Така те имаха 15 минути на разположение, за да разгледат творенията на Албер Елбаз и да изберат своите фаворити.

За съжаление отблизо моделите бяха повече Н&М, отколкото Ланвен и разочараваха с евтини материи, некачествени шевове и китайско производство.
 

More All fashion