Модни лудории или какво не бихме носили за нищо на света

Тази седмица от ViewSofia ви представяме 5 избрани модни проекта, които не са съвсем модни – те са...

Тази седмица от ViewSofia ви представяме 5 избрани модни проекта, които не са съвсем модни – те са геометрични, параметрични или балонени!

Ако дрехите обличат хората, тогава какво облича дрехите?

Платонови тела, хартиени мигли и дървени дрехи – наслаждавай се на креативността на млади интернационални дизайнери:

Хартиени изкуствени мигли!
Paperself e дизайнерска фирма, която се занимава само с „възможностите на хартията за модерен дизайн” – и както виждате се справят много добре.

Хартиените мигли са вдъхновени от древни китайски традиции за хартиена орнаментация.Има мигли в два варианта – цели или само за ъгълчетата на очите, зависи от това колко страхотно искате да изглеждате. Самите фигури са с традиционна китайска символика: конете символизират успех, божурите символизират късмет и щастие, а прасковения цвят – любов.

„Колекцията на Платон”
е дипломният проект на босненската дизайнерка Amila Hrustic.Интересното в роклите е уникалният триизмерен елемент – основна част от дрехата всъщност е структура от платонови тела. Направени от хартия, различни конфигурации от петте платонови тела (тетраедър, куб, октаедът, додекаедър и икосаедър) създават различни възможности за „обличане” на дрехата в геометричната структура.

По този начин хартиените фигури могат да се превърнат както в допълнения към дадена рокля, така и в самата рокля.

Коментари: 9

J
jenny1 (2010/11/25 / 16:51)
По-същата логика вие сте пуснали два еднакви коментара един след друг. Пиша защото имам право на мнение, колкото и изтъркано да звучи. Това проблем ли е за вас?
R
Realist (2010/11/25 / 09:19)
"Колекцията на Платон" на Amila H ъолкова болезнено напомня Лейди Гага, че направо дразни! Поне за снимките да бяха избрали модел, който не прилича визуално на Гага..
K
Karamela (2010/11/24 / 18:53)
Абе, вие сте като овце бе хора. Един да даде тон за песен и всички в неговия глас! Ако първия злостен коментар липсваше, едва ли на някого щеше да му направи впечатление. И аз мисля, че материлът е чудесен и си личи почитта към дизайнерите, просто не разбирам къде е проблемът! Ама нали все се водим по чуждия акъл!
K
Kris (2010/11/24 / 18:20)
За мен материалът е чудесен и, честно, никакви алюзии не правя с Илиянци, с лелки и с неинформираност. Определено има усет, идеята, че нещата са прекрасни, е подчертана неколкократно, но реално наистина не стават за носене. Което казва и заглавието. Какво се пенявите, не схващам?!
J
jenny1 (2010/11/24 / 17:53)
А относно публикацията: от доста време ми се набива на очи, че въпреки, че сте моден сайт реагирате много първосигнално на някой неща. Все едно чета мнението на някоя жена спряна на улицата с дънки и блуза от Илиянци, на която са показали haute couture рокля и тя през смях обяснява колко странна е.
J
jenny1 (2010/11/24 / 17:48)
"И" и "О"са една до друга във фонетичната кирилица. :D Ако се научите да пишете на БДС ще ви е по-лесно, пък и се предполага, че като журналисти работите точно така. Може да звучи дребнаво, но работя предпечат и такива неща ми правят впечатление.
J
judgemental (2010/11/24 / 17:23)
В кое село точно се казва "простир"?
S
svidel na panaira (2010/11/24 / 16:20)
Iskam da popitam koga shte sprete da davate tribuna na neinformirani i nekadyrni 20 godishni deca da pishat za moda...za syjelenie ne ste Tavi! Sandra Backlund syshtestvuva i e strahotno uspeshna dizajnerka mnogo predi da reshite da pravite jurnalisticheski analizi i da se zanimavate s moda. Malko respect!!!
A
AVA (2010/11/24 / 15:50)
Определено показаните ''дрехи'' са невъзможни за носене, но пък е интересно да се видят :)

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.