Следва

Натюрморт: Аксесоарът

Модни лудории или какво не бихме носили за нищо на света

Тази седмица от ViewSofia ви представяме 5 избрани модни проекта, които не са съвсем модни – те са...

Fashion преди 13 години

Тази седмица от ViewSofia ви представяме 5 избрани модни проекта, които не са съвсем модни – те са геометрични, параметрични или балонени!

Ако дрехите обличат хората, тогава какво облича дрехите?

Платонови тела, хартиени мигли и дървени дрехи – наслаждавай се на креативността на млади интернационални дизайнери:

Хартиени изкуствени мигли!
Paperself e дизайнерска фирма, която се занимава само с „възможностите на хартията за модерен дизайн” – и както виждате се справят много добре.

Хартиените мигли са вдъхновени от древни китайски традиции за хартиена орнаментация.



Има мигли в два варианта – цели или само за ъгълчетата на очите, зависи от това колко страхотно искате да изглеждате. Самите фигури са с традиционна китайска символика: конете символизират успех, божурите символизират късмет и щастие, а прасковения цвят – любов.

„Колекцията на Платон”
е дипломният проект на босненската дизайнерка Amila Hrustic.



Интересното в роклите е уникалният триизмерен елемент – основна част от дрехата всъщност е структура от платонови тела. Направени от хартия, различни конфигурации от петте платонови тела (тетраедър, куб, октаедът, додекаедър и икосаедър) създават различни възможности за „обличане” на дрехата в геометричната структура.

По този начин хартиените фигури могат да се превърнат както в допълнения към дадена рокля, така и в самата рокля. Освен това самите геометрични тела са направени от вече разграфена хартия, така че всяко геометрично тяло си има своя собствена шарка, което допринася за цялостната визия на роклите.

„In No Time” (За нула време) е колекция на шведската дизайнерка Sandra Backlund.



Дрехите са направени от необичайни материали: щипки за простир или дебели плетки за пуловер. Като използва само тези елементи, дизайнерката прави дрехи, които изглеждат странно несъразмерни, но същевременно визуално приятни, защото са направени от познати материали.

Колекцията „Clash” за FashionClash фестивала в Мастрихт се състои от множество интересни „дрехи” – хартиени, картонени, балонени, пластмасови или дори дървени.





Целта на FashionClash е да изведе нови и иновативни дизайнери на световната сцена и определено се справя добре: проектите изглеждат срахотно и са много интересни.

„Crystallization” e уникална колаборация между модната дизайнерка Iris van Herpen, артиста Daniel Widrig и нюйоркската компания.



MGX. Заедно те създават 3D принтирани дрехи! Както сигурно знаете 3D принтерите могат да създадат практически всяка форма с лазерни лъчи и полимери – досега май никой не се беше сетил да направи това в модата. С такава уникална свобода Iris van Herpen насочва вниманието си към момента, когато водата се превръща от течно състояние в кристална структура.

Резултатът е елегантна и органична естетика, която пасва идеално по човешкото тяло. Може да е малко твърда на пипане, но „дрехата” със сигурност изглежда впечатляващо.

More from View Sofia

More Fashion