Модни лудории или какво не бихме носили за нищо на света

Тази седмица от ViewSofia ви представяме 5 избрани модни проекта, които не са съвсем модни – те са...

Тази седмица от ViewSofia ви представяме 5 избрани модни проекта, които не са съвсем модни – те са геометрични, параметрични или балонени!

Ако дрехите обличат хората, тогава какво облича дрехите?

Платонови тела, хартиени мигли и дървени дрехи – наслаждавай се на креативността на млади интернационални дизайнери:

Хартиени изкуствени мигли!
Paperself e дизайнерска фирма, която се занимава само с „възможностите на хартията за модерен дизайн” – и както виждате се справят много добре.

Хартиените мигли са вдъхновени от древни китайски традиции за хартиена орнаментация.Има мигли в два варианта – цели или само за ъгълчетата на очите, зависи от това колко страхотно искате да изглеждате. Самите фигури са с традиционна китайска символика: конете символизират успех, божурите символизират късмет и щастие, а прасковения цвят – любов.

„Колекцията на Платон”
е дипломният проект на босненската дизайнерка Amila Hrustic.Интересното в роклите е уникалният триизмерен елемент – основна част от дрехата всъщност е структура от платонови тела. Направени от хартия, различни конфигурации от петте платонови тела (тетраедър, куб, октаедът, додекаедър и икосаедър) създават различни възможности за „обличане” на дрехата в геометричната структура.

По този начин хартиените фигури могат да се превърнат както в допълнения към дадена рокля, така и в самата рокля. Освен това самите геометрични тела са направени от вече разграфена хартия, така че всяко геометрично тяло си има своя собствена шарка, което допринася за цялостната визия на роклите.

„In No Time” (За нула време) е колекция на шведската дизайнерка Sandra Backlund.Дрехите са направени от необичайни материали: щипки за простир или дебели плетки за пуловер.

Коментари: 9

J
jenny1 (2010/11/25 / 16:51)
По-същата логика вие сте пуснали два еднакви коментара един след друг. Пиша защото имам право на мнение, колкото и изтъркано да звучи. Това проблем ли е за вас?
R
Realist (2010/11/25 / 09:19)
"Колекцията на Платон" на Amila H ъолкова болезнено напомня Лейди Гага, че направо дразни! Поне за снимките да бяха избрали модел, който не прилича визуално на Гага..
K
Karamela (2010/11/24 / 18:53)
Абе, вие сте като овце бе хора. Един да даде тон за песен и всички в неговия глас! Ако първия злостен коментар липсваше, едва ли на някого щеше да му направи впечатление. И аз мисля, че материлът е чудесен и си личи почитта към дизайнерите, просто не разбирам къде е проблемът! Ама нали все се водим по чуждия акъл!
K
Kris (2010/11/24 / 18:20)
За мен материалът е чудесен и, честно, никакви алюзии не правя с Илиянци, с лелки и с неинформираност. Определено има усет, идеята, че нещата са прекрасни, е подчертана неколкократно, но реално наистина не стават за носене. Което казва и заглавието. Какво се пенявите, не схващам?!
J
jenny1 (2010/11/24 / 17:53)
А относно публикацията: от доста време ми се набива на очи, че въпреки, че сте моден сайт реагирате много първосигнално на някой неща. Все едно чета мнението на някоя жена спряна на улицата с дънки и блуза от Илиянци, на която са показали haute couture рокля и тя през смях обяснява колко странна е.
J
jenny1 (2010/11/24 / 17:48)
"И" и "О"са една до друга във фонетичната кирилица. :D Ако се научите да пишете на БДС ще ви е по-лесно, пък и се предполага, че като журналисти работите точно така. Може да звучи дребнаво, но работя предпечат и такива неща ми правят впечатление.
J
judgemental (2010/11/24 / 17:23)
В кое село точно се казва "простир"?
S
svidel na panaira (2010/11/24 / 16:20)
Iskam da popitam koga shte sprete da davate tribuna na neinformirani i nekadyrni 20 godishni deca da pishat za moda...za syjelenie ne ste Tavi! Sandra Backlund syshtestvuva i e strahotno uspeshna dizajnerka mnogo predi da reshite da pravite jurnalisticheski analizi i da se zanimavate s moda. Malko respect!!!
A
AVA (2010/11/24 / 15:50)
Определено показаните ''дрехи'' са невъзможни за носене, но пък е интересно да се видят :)

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.