Следва

Новите лица на модата - Бамби oт Австралия

Дизайнери за следене - Кристиян Бланкен /Christian Blanken/

Холандец по произход, но израснал предимно в Далечния Изток и Великобритания, Кристиян не съвсем...

All fashion преди 13 години

Холандец по произход, но израснал предимно в Далечния Изток и Великобритания, Кристиян не съвсем изненадващо, завършва моден дизайн в Central Saint Martins School of Art. Годината е 1990.
Талантът му - солиден, амбицията - налице, а никак не за подценяване се явява и истински острият му търговски нюх.

Кристиян прекарва годините след следването в усилена работа в ателиетата на Даян фон Фюрстенберг, Майкъл Корс, Харви Никълс и Макс Мара, основно ситуиран в Ню Йорк, откъдето решава да се върне в Лондон.

Трупайки безценния си опит в компанията на Големите, той започва да гледа в посоката "собствен лейбъл", мечта, успешно сбъдната с лансирането на авторската му линия, едновременно дамско и мъжко облекло на Лондонската седмица на модата, колекции есен/зима 2008.



Усетът му за точното време и точното място се оказва безупречен. Забелязан и оценен веднага, той започва продажби и на изложението, съпътстващо може би най-голямото модно събитие в Европа, и през собствения си сайт.

Следват изумително колекция пролет/лято 2009, и наистина твърде добри последващи колекции.

Публиката и специалистите го ценят много, основно заради безпрекословните му умения и талант, но също и заради наистина добрата комуникация, средства за популяризиране, изобщо маниер в бизнеса.

Отличителните черти на дизайна му се свеждат до "чист, добре скроен, остър, луксозен и модерен, без да е сладък".
Жената, която облича с удоволствие, е "Харизматична, с артистичен характер.

Чувствителна, тя харесва и цени добрия текстил, има усет за детайла. Начинът й на живот изисква лесна, модерна и интересна мода".

Самият дизайнер намира вдъхновението си за настоящия сезон - есен/зима 2010 в лъскаво златното, контрастите между мат и блясък, както и Японските геометрични рисунки върху дървени блокчета."

Виж и ти какъв е резултата, и защо пред Кристиян Бланкен бляскавото дизайнерско бъдеще тепърва предстои - http://www.christianblanken.co.uk/collections/2010_women_fw/index.asp!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.