Следва

The Revenge от Глазгоу в Culture Beat

Flauto in Dicembre или музиката на фотографията

От 1 декември до 15 януари 2011г. Арт Галерия АНИМА представя “Flauto in Dicembre” – фотографии на Катя...

Events преди 13 години

От 1 декември до 15 януари 2011г. Арт Галерия АНИМА представя “Flauto in Dicembre” – фотографии на Катя Чаушева и Антонио Палмерини. С откриването на изложбата отваря врати и нова зала в столичната галерия.

Катя Чаушева започва да снима сравнително късно на близо 50 години като до тогава се отдава изцяло на семейството си.

Всъщност то се оказва и причина да се захване конкретно с фотография. Синът й, който е фотограф, с времето се отдалечава от нея и осъзнавайки това, тя започва да търси общ език. Така постепенно фотографията се превръща в начин на живот и себеизразяване за Катя.

С Антонио Палмерини – Мерини се запознават преди няколко години, но истинската, реална среща се осъществява не много отдавна.

Антонио също e фотограф по призвание, с особен поглед – дълбоко интуитивен, нежен и красив. Въпреки, че изразните средства и акценти при Катя и Антонио са различни, двамата запазват своята индивидуалност и успешно предават духа и атмосферата от преживяното в една добре организирана и съгласувана хомогенна визия.

Във “Flauto in Dicembre” прави впечатление пластичното решение, а цветовете носят усещане за спокойствие и ухаят на пастел.

Слабата светлина, влизаща в интериора е концетрирана върху модела и така подчертава само някои детайли на портрета, който излъчва финес и блаженство.

Абстрактната визия на някои от кадрите и липсата на рязкост във фона имат за цел да отклонят вниманието от опит за търсене на конкретика и бъдат единствено начин за по-осезаемо предаване на атмосферата и състоянието на модела.

“Flauto in Dicembre” се открива на 1 декември 2010г., от 19:00 часа в Арт Галерия АНИМА на ул. Любен Каравелов, 58, София.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?