•  

Петте спирки тази седмица

Венсан губи поста си на министър. Вече е свободен да тича по жени, да пие с приятели и да получава съвети от старата си майчица...
 
1. Есенни градини
Jardins en automne

Франция / Италия / Русия, 2006, 120'
Режисьор: Отар Йоселиани • Със: Северен Бланше, Мишел Пиколи, Мюриел Моте, Отар Йоселиани
Комедия, със субтитри, френски

Венсан губи поста си на министър. Вече е свободен да тича по жени, да пие с приятели и да получава съвети от старата си майчица (забавно изиграна от съответно преоблечения и гримиран Мишел Пиколи). Поредната бохемска симфония от неуморния Йоселиани.

Един филм за преходните неща и за границите на съвършения човешки свят. Героят Венсан осъзнава, че животът е най-хубав, когато имаш време да пиеш от него бавно и с удоволствие. А целият забързан свят не знае, че красотата му се крие не в краткостта, а във времето, в спокойствието и във възможността да се отдaваш на себе си, и всичко това поднесено с много хумор и гениална актьорска игра.

CINEMA CITY
Билети: 5/7лв
Дом на киното
Евро-Български Културен Център Euro Cinema
 
2. Голямо безплатно парти на плажа в Лозенец

Ако не планувате нищо за четирите почивни дни, спокойно може да се завърнете към морето, въпреки прогнозите за лошо време. Причината е, че на 7 Септември ви очаква грандиозно парти на Alcohol beach в Лозенец. Организаторите на купона, Метрополис и Vivatel, ще започнат да подгряват партито още от 13.00 часа същия ден с помощта на Оскар де Ривера, диджей Смърф, диджей Стивън и Ясен Петров.

Оскар да Ривера е на диджейската сцена от близо 16 години.
Стилът му е модерен микс от хаус, трайбъл и електро, поднесен със заразителен испански темперамент. А заедно с българските му събратя Оскар де Ривера се очаква да разбуди летните духове, напуснали ни преждевременно.

7 Септември
Alcohol beach, Лозенец
Начало: 13.00 часа
  
3. Разходка с лодка

На 4 Септември в галерия „Париж" Димитър Каратонев ще покаже най-новия си цикъл графики, обединени под името "Разходка с лодка".
Изложбата ще се проведе успоредно с Международното трианале на графиката, което започва в началото на Септември в пространството на "Шипка 6" и в което авторът също участва.
Новите абстрактни композиции са изпълнени с метални графични техники, а по-големият им формат, както и елегантният колорит, спомагат за постигането на едно чисто живописно въздействие.

Това ще бъде първата самостоятелна изява на младия график пред софийска публика. Той е на 30 години и е възпитаник на Великотърновския университет. Каратонев вече е носител и на няколко международни награди .

Изложбата ще продължи до края на месец Септември. Можете да я видите и онлайн в сайта на
галерия „Париж”
http://www.gallery-paris.com. 

Галерия "Париж"
ул."Париж" 8 

4. Творби на наши съвременници в галерия „ЛИК”

Съвременни творци на модерното изкуство в България ще бъдат представени с обща изложба в галерия „Лик”, която ще продължи до 5 Септември. Общото между авторите е, че всеки от тях е излизал със самостоятелна изложба в галерията и всички те отразяват своето лично отношение към реалностите на живота - живеят сред нас, творят бъдещето, понякога ни връщат в миналото, мечтаят...

В експозицията ще бъде представена уникална серия акварели от Перу на Никола Ангелаков и Иван Додов; масла от Величко Коларски, Кирил Десподов, Живко Мутафчиев, Жоро Токачов, Цветомир Асенов, Сашо Костов, Евгени Велев, Добрин Пейчев и Петър Маринов и графики от Димо Колибаров, Данаил Игнатов, Скарлет Панчева.

Представени са и малки пластики от Сейфетин Шекеров, Владимир Шошков, Александър Пройнов, Мина Панайотова и други.

Галерия "Лик"
ул. Лайош Кошут 37 
5. Изложба, посветена на френската литература
От Анри IV до Наполеон Бонапарт (1597–1898)
(ръкописи, печатни произведения)


“GreenCat Gallery ще представи първата дидактична експозиция в България, посветена на френската литература и нейното влияние върху Европа и света. Посетителите не само ще разгледат произведенията и творбите, но същевременно ще имат възможността и да докоснат, прочетат или просто прелистят страниците на редки и ценни стари издания.

Експозицията покрива периода от управлението на kрал Анри IV до пробуждането на една нация с Векът на светлината, Френската Революция и нейните плодове, император Наполеон Бонапарт, както и Виктор Юго или Емил Зола.

Оригиналната изложба ще представи също на вниманието на посетителите френски ръкописи от 16 – 18 век, които са интересни източници на информация за времето..."
Курт Хаубрехтс

GREENCAT GALLERY 
ул. Върбица 6
4 Септември - 30 Септември

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.