Следва

Швейцарска слава

Петте спирки тази седмица

Венсан губи поста си на министър. Вече е свободен да тича по жени, да пие с приятели и да получава съвети от старата си майчица...

Галерии преди 16 години
 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 1. Есенни градини
Jardins en automne
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
Франция @SITE_URL Италия @SITE_URL Русия, 2006, 120'
Режисьор: Отар Йоселиани • Със: Северен Бланше, Мишел Пиколи, Мюриел Моте, Отар Йоселиани
Комедия, със субтитри, френски
<@SITE_URLstrong>
Венсан<@SITE_URLstrong> губи поста си на министър. Вече е свободен да тича по жени, да пие с приятели и да получава съвети от старата си майчица (забавно изиграна от съответно преоблечения и гримиран Мишел Пиколи<@SITE_URLstrong>). Поредната бохемска симфония от неуморния Йоселиани<@SITE_URLstrong>.

Един филм за преходните неща и за границите на съвършения човешки свят. Героят Венсан<@SITE_URLstrong> осъзнава, че животът е най-хубав, когато имаш време да пиеш от него бавно и с удоволствие. А целият забързан свят не знае, че красотата му се крие не в краткостта, а във времето, в спокойствието и във възможността да се отдaваш на себе си, и всичко това поднесено с много хумор и гениална актьорска игра.

<@SITE_URLfont>CINEMA CITY
<@SITE_URLstrong>Билети: 5@SITE_URL7лв
<@SITE_URLfont>Дом на киното
Евро-Български Културен Център Euro Cinema<@SITE_URLfont>
<@SITE_URLstrong>


 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 2. Голямо безплатно парти на плажа в Лозенец
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLfont>
Ако не планувате нищо за четирите<@SITE_URLfont> почивни дни, спокойно може да се завърнете към морето, въпреки прогнозите за лошо време. Причината е, че на 7 Септември<@SITE_URLstrong> ви очаква грандиозно парти на Alcohol beach в Лозенец<@SITE_URLstrong>. Организаторите на купона, Метрополис<@SITE_URLstrong> и Vivatel,<@SITE_URLstrong> ще започнат да подгряват партито още от 13.00 часа същия ден с помощта на Оскар де Ривера, диджей Смърф, диджей Стивън и Ясен Петров<@SITE_URLstrong>.

Оскар да Ривера<@SITE_URLstrong> е на диджейската сцена от близо 16 години.
Стилът му е модерен микс от хаус, трайбъл и електро<@SITE_URLstrong>, поднесен със заразителен испански темперамент. А заедно с българските му събратя Оскар де Ривера<@SITE_URLstrong> се очаква да разбуди летните духове, напуснали ни преждевременно.

7 Септември
<@SITE_URLfont>Alcohol beach, Лозенец
<@SITE_URLstrong>Начало: 13.00 часа<@SITE_URLfont> 



 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3. Разходка с лодка
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
На 4 Септември<@SITE_URLstrong> в галерия „Париж"<@SITE_URLstrong> Димитър Каратонев<@SITE_URLstrong> ще покаже най-новия си цикъл графики, обединени под името "Разходка с лодка"<@SITE_URLstrong>.
Изложбата ще се проведе успоредно с Международното трианале на графиката<@SITE_URLstrong>, което започва в началото на Септември в пространството на "Шипка 6"<@SITE_URLstrong> и в което авторът също участва.
Новите абстрактни композиции<@SITE_URLstrong> са изпълнени с метални графични техники<@SITE_URLstrong>, а по-големият им формат, както и елегантният колорит, спомагат за постигането на едно чисто живописно въздействие.

Това ще бъде първата самостоятелна изява на младия график пред софийска публика. Той е на 30 години и е възпитаник на Великотърновския университет<@SITE_URLstrong>. Каратонев <@SITE_URLstrong>вече е носител и на няколко международни награди .

Изложбата ще продължи до края на месец Септември. Можете да я видите и онлайн в сайта на <@SITE_URLfont>галерия „Париж”
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>http:@SITE_URL@SITE_URLwww.gallery-paris.com. <@SITE_URLfont><@SITE_URLa>

<@SITE_URLfont>Галерия "Париж"
<@SITE_URLstrong>ул."Париж" 8
<@SITE_URLfont>


 <@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

4. Творби на наши съвременници в галерия „ЛИК”

<@SITE_URLstrong>Съвременни творци на модерното изкуство в България ще бъдат представени с обща изложба в галерия „Лик”<@SITE_URLstrong>, която ще продължи до 5 Септември<@SITE_URLstrong>. Общото между авторите е, че всеки от тях е излизал със самостоятелна изложба в галерията и всички те отразяват своето лично отношение към реалностите на живота - живеят сред нас, творят бъдещето, понякога ни връщат в миналото, мечтаят...

В експозицията ще бъде представена уникална серия акварели<@SITE_URLstrong> от Перу<@SITE_URLstrong> на Никола Ангелаков<@SITE_URLstrong> и Иван Додов<@SITE_URLstrong>; масла<@SITE_URLstrong> от Величко Коларски, Кирил Десподов, Живко Мутафчиев, Жоро Токачов, Цветомир Асенов, Сашо Костов, Евгени Велев, Добрин Пейчев и Петър Маринов<@SITE_URLstrong> и графики<@SITE_URLstrong> от Димо Колибаров<@SITE_URLstrong>, Данаил Игнатов, Скарлет Панчева<@SITE_URLstrong>.

Представени са и малки пластики от Сейфетин Шекеров, Владимир Шошков,<@SITE_URLstrong> Александър Пройнов, Мина Панайотова<@SITE_URLstrong> и други.

<@SITE_URLfont>Галерия "Лик"
<@SITE_URLstrong>ул. Лайош Кошут 37


<@SITE_URLfont>

 <@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 5. Изложба, посветена на френската литература
От Анри IV до Наполеон Бонапарт (1597–1898)
(ръкописи, печатни произведения)
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLfont><@SITE_URLp> <@SITE_URLfont>
“GreenCat Gallery <@SITE_URLstrong>ще представи първата дидактична експозиция в България<@SITE_URLstrong>, посветена на френската литература и нейното влияние върху Европа и света. Посетителите не само ще разгледат произведенията и творбите, но същевременно ще имат възможността и да докоснат, прочетат или просто прелистят страниците на редки и ценни стари издания.

Експозицията покрива периода от управлението на kрал Анри IV<@SITE_URLstrong> до пробуждането на една нация с Векът на светлината<@SITE_URLstrong>, Френската Революция<@SITE_URLstrong> и нейните плодове, император Наполеон Бонапарт<@SITE_URLstrong>, както и Виктор Юго<@SITE_URLstrong> или Емил Зола<@SITE_URLstrong>.

Оригиналната изложба ще представи също на вниманието на посетителите френски ръкописи от 16 – 18 век<@SITE_URLstrong>, които са интересни източници на информация за времето..."
<@SITE_URLfont>Курт Хаубрехтс
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
GREENCAT GALLERY<@SITE_URLstrong> 
ул. Върбица 6
4 Септември - 30 Септември

More from View Sofia

More Галерии