Следва

Юлиан Вергов в неустоими мустаци в новия клип на Миленита

180 минути с Ян Тиерсен

Френският музикален гений Ян Тиерсен ще бъде само броени часове у нас. Композиторът, който кара хората да...

Events преди 13 години

Френският музикален гений Ян Тиерсен ще бъде само броени часове у нас. Композиторът, който кара хората да плачат едновременно от меланхолия и радост ще пристигне в деня на концерта си в София – на 8 декември и ще отпътува веднага след него. Той ще свири два часа на сцената в зала „Универсиада”, а за шоуто му публиката ще бъде подготвена от най-новата германска сензация - Феликс Класен и Лукас Льонски.

Музикантите имат високи технически изисквания за озвучаването си и почти никакви претенции за приема си тук. Те отдават значение единствено и само на музиката.

На сцената заедно с Ян Тиерсен ще бъдат още 7 души –инструменталисти и вокали. Както всички знаят, Тиерсен изпълнява сам голяма част своите композиции, като свири всички партии на всички инструменти – пиано, китари, цигулка, акордеон, мелодика.

Албумът му ”Dust Lane” (прашен път), който той ще представи у нас, е записан от него партия по партия и после монтиран в студио. На концерти обаче той не успява да изсвири вичко сам (макар че се опитва!) – партнират му известни френски музиканти. Тиерсен не обича да бъде център на внимание извън сцената, не обича да говори за себе си. Предпочита музиката му да говори сама. Някои го определят като странен чудак и чешит други твърдят, че причината е в гениалността му. Може би затова той не планира да изсвири музиката, с която е най-популярен в света - от филма „Необикновената съдба на Амели Пулен”. Тя ще бъде включена само в бисовете.

За Тиерсен няма значение мястото, на което свири – престижна зала, клуб, стадион или катедрала. За него най-важно е вдъхновението от публиката и очакванията му са българските му почитатели да му го дадат.
Билети онлайн на: www.eventim.bg и www.ticketsbg.com и разпространителската мрежа – Office 1, магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и Билетния център на НДК.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?