Следва

Какво не искат да чуват мъжете

Софийски потайности - Цар Калоян

Да бродиш безцелно по софийските улици, имайки предвид мащабите им, не е съвсем удачно при разтоварваща разходка. Затова пък преките, по които...

All About Life преди 14 години

Да бродиш безцелно по софийските улици, имайки предвид мащабите им, не е съвсем удачно при разтоварваща разходка. Затова пък преките, по които си заслужава да минеш с такава цел, не са малко и са съвсем в сърцето на големия град.

„Витоша” и „Леге” са свързани с една малка уличка, която започва преди началото на „Граф Игнатиев” и завършва на „Съборна”. За скромното си разстояние от единия до другия край, ул. Цар Калоян е доста известна с местонахождението си и за много хора е предпочитано място за неделни разходки в центъра. Без тълпи и бързащи за някъде безизразни лица, без шума на превозните средства – предизвикателство е да наблюдаваш София от този ъгъл.

Малка почивка преди да продължиш.
Детската площадка в градинката на ул. Цар Калоян наистина радва очите ни, защото пейките и катерушките са непокътнати. Рядък случай.





След няколко минутен престой за глътка свежест продължаваме, за да разгледаме разпродажбата в Lacoste и да сверим часовника си с новата колекция на Hugo Boss.





Откриваме, че съвсем наблизо се намират храм Св. Петка и старинен храм Св. Никола, а Българската Митрополия е от другата страна на улицата, на която е и Богословсият факултет на Софийския университет.





Веднага след това излизаме на ул. "Съборна" и пред нас се откриват величествените сгради, напомнящи времето на царска България. Погледни нагоре и продължи, докато не решиш, че си твърде уморен.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.