Следва

Светът в черно и бяло

Улично изкуство с велика кауза

Креативното дуо Kirsten Rutherford и Lisa Jelliffe от лондонската агенция Brothers and Sisters привлече вниманието ни с последната си инсталация Правим невидимото видимо...

Events преди 13 години

Креативното дуо Kirsten Rutherford и Lisa Jelliffe от лондонската агенция Brothers & Sisters привлече вниманието ни с последната си инсталация Правим невидимото видимо, която се появи по лондоските улици миналата седмица.

Тя е колаборация с Mentalgassi – стрийт арт колектив от трима фотографи, работещи в Берлин – в подкрепа на Amnesty International.

Кампанията с плакати в Лондон подкрепя по-специално Трой Дейвис, човек описван като, осъден на смърт в САЩ, въпреки сериозни съмнения по обвиненията му.

Постерите показват лицето на Дейвис и са разположени върху огради на три места в Лондон, така че да се виждат само от определен ъгъл. Виж видеото.



Ако имаш път към Лондон тези дни можеш да ги видиш на 4-7 Great Pulteney St, 21 Great Pulteney Street и 5 Berners St.
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.