Следва

Коледни подаръци за НЕЯ. Пълен списък на всичко, коeто ще пожелае

Най-богатият български мъж притежава 438.2 млн.лв

Казва се Цоло Вутов. Не, той не е най-красивият, а най-богатият българин, според класацията на в. Пари. "100-те...

All fashion преди 13 години

Казва се Цоло Вутов. Не, той не е най-красивият, а най-богатият българин, според класацията на в. Пари. "100-те най-богати българи".



Със симпатичен мустак и богатство на стойност 438.2 млн.лв. е богатството на най-богатия българин би дори и Васил Божков по богатство и внимание – поне през първите няколко дни.

Бизнесменът Цоло Вутов е управител и съсобственик на 50% от групата "Геотехмин", която има дейности в минната индустрия и строителния бранш.

След Вутов в класацията се подреждат председателят на съвета на директорите на "Петрол Холдинг" Митко Събев (414.7 млн. лв.), Иво Каменов и Марин Митев (296 млн. лв.), представляващи "Химимпорт", и собственикът на "Агрохолд" Васил Златев (286.7 млн. лв.). Най-богатата дама в България е Цветелина Бориславова - основен акционер и председател на надзорния съвет на СИБАНК е на 13-о място с нескромното си богатство от 219.8 млн. лв.



Последен в класацията е Татяна Сотирова, съдружник в телекомуникационната компания "Булсатком", за която е изчислено, че има богатство в размер на 36, 985 млн. лв.

"Ние сме стъпили върху информация от Търговския регистър. Извадили сме основни показатели на около 1000 фирми и това е много, много голяма работа, казват издателите на вестник Пари.
 

More All fashion