Следва

Честит рожден ден, Крис! Вашият финал на историята

Блясък и модни дуели на Британските модни награди

Кое е събитието на стария континент, което спокойно можем да наречем каймакът на модните събития през...

All fashion преди 13 години

Кое е събитието на стария континент, което спокойно можем да наречем каймакът на модните събития през годината?

Британските модни награди, of course, казват всички замесени в така заразната, бляскава, имиджова и доходоносна индустрия, наричана от нас с четирите любовни думи МОДА.
Всеки с отношение към този бизнес, придружен от скъпоценния пас, естествено, присъстваше снощи в луксозния лондонски хотел Савой.

Като почнем от Виктория Бекъм, предвидимо бляскава за получаването на първата си модна награда, и стигнем до първата дама на Великобритания - Саманта Камерън, всички, и обичайните заподозрени и истински интересните, бяха там.

36-годишната Бекъм носеше своя креация, рокля от колекцията на лейбъла й за Пролет/Лято 2011, откриваща елегантно и секси перфектните й крака.



Модните критици на Острова побързаха обаче да направят съпоставка с дрехата на друга звезда на вечерта - Кели Брук, също облечена в рокля с цепка отпред и с акцент върху краката, само че в сиво-черно, и на дизайнерката Сузи Търнър.

За разлика от двете звезди, Саманта Камерън беше в строга, макар и изискана дреха на Осман Юсефзада, в черно, която не осветли по никакъв начин състоянието на фигурата на премиершата след раждането на четвъртото дете на фамилията преди няколко месеца.

Все пак, не бива да отричаме, Сам Кам, както я наричат там, бе акцентирала елегантно на талията си с красив колан. Припомняме, че Саманта Камерън роди само преди 3 месеца дъщеричка на име Флоранс.

Облеклото й на бляскавата церемония обаче възбуди съмнения за правилността на избора на госпожа Камерън като една от фешън иконите на Великобритания, която освен всичко друго беше назначена от Британската камара за мода за моден съветник на Лондонската седмица на модата, считано от идния Февруари.



За сметка на минимализма на премиершата, Лара Стоун беше повече от прекрасна и секси в минималистично бяло и на много висок ток, обиграно стъпваща по червения килим.


Наоми Кембъл и Клаудия Шифър

Овации обра и Наоми Кембъл с произведение на изкуството от Алекзандър Маккуин – черна рокля от кадифе, с прозрачна пола, която се спуска дълго, дълго по красивите й крака.

Другата топ звезда от подиумите и рекламните кампании - Клаудия Шифър предпочете рокля на млад дизайнер. Чудесното изпълнение на Mary Katrantzou в бяло, черно и златно, стои страхотно върху стройната фигура на Клаудия. И каква по-добра реклама от тази легендарен топ модел да облече твоя рокля на Британските модни награди!?


Дафне Гинес, Алекса Чънг, Ема Робъртс

Иконата Дафне Гинес, въпреки че бе в Шанел, изглеждаше също толкова екстравагантно, колкото ако беше използвала обикновено парче плат. В разкошната сребриста рокля, която подчертава фината й талия, Дафне е като Ледената Кралица - красива, но студена.

Носителката на наградата за стил Алекса Чънг също беше избрала Шанел - шикозна рокля в стил 60-те се разкроява в А силует и завършва до коляно. Обувките, естествено, на платформа. Момичешкият тип е любим на Алекса, самата тя не веднъж е казвала, че обича да се облича като петгодишно дете. Страхотният й стил обаче не е девствен, тя не веднъж ни е вдъхновявала за странни, но успешни комбинации.

Американската актриса Ема Робъртс, племенницата на Джулия Робъртс, също показа способности по добър стил - красивата рокля в черно и синьо на Julien Macdonald й стои прекрасно, явно популярността на госпожицата ще достигне тази на леля й, дано!

Събитието е сред най-престижните модни случки на острова. Най-очакваният приз – този за Дизайнер на годината, взе съвсем заслужено Фиби Файло, и няма как, след като днес всички обожават Celine.
 

More All fashion