Следва

И музейната галерия за модерно изкуство пусна коледния дух с Шагал и Дали

Първа любов по Бекет

Любовта и смъртта като двойка любовници, надпреварващи се за свой дял от човешката душа. Раздвоени в своето...

Events преди 13 години

Първа любов е театрален спектакъл по Самюъл Бекет.

Режисура и концепция: Нина Боянова; сценография и звук: Армандо Костантино; превод: Мария Коева; продукция: Н2О Филм; с участието на Леонид Йовчев, Павлин Димитров; адаптация: Матю Дж. Ган и Нина Боянова

Любовта и смъртта като двойка любовници, надпреварващи се за свой дял от човешката душа. Раздвоени в своето „Аз” и „Не-Аз”, недоумяващи целта, с която са доведени на бял свят, двамата герои страдат от начина, по който съществуват, което изглежда далеч по-просто от това да не съществуваш, защото: „Когато си, знаеш какво трябва да сториш, за да бъдеш в по-малка степен, а когато не си, ставаш кой да е и вече няма начин да се размиеш.”
Спектакълът е носител на трета награда за режисура и актьори на Националният фестивал на малките театрални форми, гр. Враца, 2010.

На български език.
Продължителност: 60 мин.
Вход: 8/6 лв.

Н2О Филм и Центърът за култура и дебат „Червeната къща”
17 декември (петък)
от 20.00 ч. в Червена зала
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.