Следва

Френски величия

Фабрика за шоколад

Заводът на Нестле в Мексико Сити никога не е представлявал интерес за жителите на града, тъй като отдалеченото място, в което се намира

Fashion преди 16 години
Заводът на Нестле<@SITE_URLstrong> в Мексико Сити<@SITE_URLstrong> никога не е представлявал интерес за жителите на града, тъй като отдалеченото място, в което се намира индустриалната сграда, е познато само на работниците и служителите на фабриката. И следователно външно лице никога не е подозирало за невероятния дизайн на сградата.

За да поправи тази несправедливост, 38-годишният архитект Майкъл Ройкинд<@SITE_URLstrong>, собственик на Rojkind Arquitectos<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong>, предлага да превърне мястото в нещо като галерия за външни посетители.

Цялата манифактура, заедно с управата, също са част от постоянната изложба. Оборудвана с магазин за вкусната манна, сградата вече, освен като фабрика, се възприема и като музей, в който можете да се запознаете с изкуството да се прави шоколад.





Част от атракцията е и самият дизайн на фабриката. Цялата сграда е съставена от геометрични фигури, а червената външна облицовка прилича на къща от фантъзи роман. Вътрешното пространство е чисто бяло и наподобява дневната светлина, а шоколадови блокчета са пръснати по целия под. И освен това вече знаем, че има място където наистина можем да наблюдаваме как се сгъва шоколадът.

More from View Sofia

More Fashion