Следва

Дизайнери за следене - Graeme Armour

Без повече слухове! Карин Ройтфелд официално напуска френския Vogue

По-рано днес интернет пространството бе атакувано с новината, че главния редактор на френския Vogue Карин...

All fashion преди 13 години

По-рано днес интернет пространството бе атакувано с новината, че главният редактор на френския Vogue Карин Ройтфелд напуска поста си след 10 години усърдна работа в най-престижното модно издание.

Карин е една от малкото истински икони в съвременния моден бизнес. Жена, която никога не греши в стила и работата си. За тези 10 години тя успя да направи с френския Vogue неща, които никой друг не бе постигнал. Под нейно ръководство той вдигна главоломно продажбите и рекламите си, а оттам и качеството си, благодарение на нейната креативност и точен нюх.

Въпреки всичко, тя казва, че няма нищо лично в цялата работа и няма проблем с никого. Просто има максима в живота си, която гласи, че трябва да се задържа само по 10 години на едно работно място и в момента пътят и във Vogue Париж е завършил. Е, или поне до март, когато излиза и последният брой, под нейно ръковофдство.

"Мисля, че е време да направя нещо ново!" казва тя пред Кейти Хорин от The New York Times. А оттук идва и въпросът дали това не е стъпката, за която се говореше от доста време насам и дали Карин просто няма да замести г-жа Уинтър на мекото модно кресло в Ню Йорк.

Не знаем какво ще се случи, но знаем, че Карин Ройтфелд ще остане модна икона и жена с неповторим стил и усет към красивото и поднасянето му.

Пожелаваме й успех и знаем, че френският Vogue определено няма да бъде същият без нея, но пък също така знаем, че тя ще продължава да ни вдъхновява от страниците на стрийт блоговете.


 

More All fashion