Следва

Толкова истински. Gary Moore.

Петте спирки тази седмица

Редките събития в родната ни столица няма да бъдат малко тази седмица. Модерният японски състав Gothika, които до преди няколко...

Галерии преди 16 години

<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> <@SITE_URLp>

1. Стефан Николаев
Престиж
(инсталация)

<@SITE_URLstrong>Новооткритата галерия ARC PROJECTS<@SITE_URLstrong> ще показва от 14 Септември творбите на българския автор, който дълго време работи и в Париж, Стефан Николаев<@SITE_URLstrong>. Младият творец ще представи свои произведения като скулптури, филм, видео и инсталации, а всички посветени знаят, че той е един от тримата автори, които са избрани да представят България на 52-то Венецианско биенале<@SITE_URLstrong>. Повечето от произведенията са посветени на твърде противоречивия символ на цигарата и тютюна. Късометражният филм се казва Sickkiss<@SITE_URLstrong>, а oстаналата част от изложбата се състои от обекти и скулптури за пода, стената и тавана, в които се преплитат противоположните естетики на поп арта и минимализма.

ARC PROJECTS<@SITE_URLstrong>
София
бул. Витоша 90, етаж 4
от 14 Септември (Пт) до 31 Октомври (Ср)
<@SITE_URLfont>


<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> <@SITE_URLp>


2. Ирина Гриценко, Украйна
(живопис)

<@SITE_URLstrong>Ирина Гриценко<@SITE_URLstrong> е автор с разностранни творчески интереси, работеща в областта на театъра и изобразителното изкуство.
Поводът за нейната изложба е гостуването й в България по случай Националния празник на Украйна. След успешна изложба във Франция Ирина Гриценко<@SITE_URLstrong> показва пред софийската публика двадесетина от живописните си платна, характерни с особената си поетика и колористична свежест, създадени в индивидуална авторска техника ентуш.
<@SITE_URLfont>
<@SITE_URLp> <@SITE_URLfont><@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp> <@SITE_URLfont>

<@SITE_URLstrong><@SITE_URLp>

<@SITE_URLstrong><@SITE_URLp>

<@SITE_URLstrong><@SITE_URLp>








Арт център Алтера
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>бул. Драган Цанков 36
София
Фоайе
от 4 Септември (Вт) до 30 Септември (Нд)
<@SITE_URLfont>



<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3. Международен конкурс за съвремeнна хореография
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
Днес за първи път в България<@SITE_URLstrong> ще се проведе Международният конкурс за съвремeнна хореография<@SITE_URLstrong> на сцената на Младежкия театър<@SITE_URLstrong>. Организатор на всичко, което ще се случи на 10 Септември, е Иво Димчев<@SITE_URLstrong>, известен повече с гениалните си и леко откачени идеи за хореография<@SITE_URLstrong> на съвременния танц<@SITE_URLstrong>. Голямата истина е, че когато веднъж се случи нещо такова на българска територия, то непременно ще помогне за самочувствието на родните артисти и ще привлече по-голямо чуждестранно внимание. На сцената в Младежкия театър<@SITE_URLstrong> ще бъдат представени произведенията на девет млади хореографи от различни държави. Наградите ще са парични и ще бъдат присъдени от престижно международно жури. Наградата на публиката, както винаги обаче си остава една от най-ценните.

Вижте тази вечер.

<@SITE_URLfont>Младежки театър Николай Бинев
<@SITE_URLstrong>бул. Дондуков 8
София
Голяма зала
10 Септември (Пн) 18:00



<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 4. NOFX, Ignite, САЩ<@SITE_URLstrong>

Ако ви се слуша малко американски класически пънк, тази вечер в клуб BLACK BOX, ще избухнат щатските NOFX<@SITE_URLstrong>, които в историята на пънк рока са едни от големите величия в особения стил. Парчетата на групата са мелодична ирония на действителността<@SITE_URLstrong> и напълно олицетворяват стила музика, в който се вписват. На сцената от 24 години, NOFX никога не са подписвали договор<@SITE_URLstrong> с голяма компания и въпреки това си остават едни от най-продаваните групи до момента.
Ignite <@SITE_URLstrong>пък перфектно ще се впишат в обстановката с хардкор мелодиите си. Българското участвие на сцената няма да липсва. Empty Face и Spot<@SITE_URLstrong>, заедно с C4 ще бъдат част от това незабравимо цяло.

<@SITE_URLfont>BLACK BOX
<@SITE_URLstrong>ул. Пиротска 5
София
10 Септември (Пн)19:00



<@SITE_URLfont>
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 5. Gothika, Япония
<@SITE_URLstrong>
Редките събития в родната ни столица няма да бъдат малко тази седмица. Модерният японски състав Gothika<@SITE_URLstrong>, които до преди няколко месеца се казваха Euthanasie<@SITE_URLstrong>, ще показват как се прави странна музика в Япония. Въпреки името на групата, тази музика не е чист готик. По-скоро е авангардно електронно <@SITE_URLstrong>с по-мрачно звучене. Японците без съмнение са вдъхновени от поп мелодиите от 80-те, особено от Depeche Mode<@SITE_URLstrong>. Костюмите с които се появява групата са също толкова странна смеска като музиката, която правят – японски традиционни кимона префасонирани в нещо като готически одежди, само че от латекс. Съставящият елемент на Gothika <@SITE_URLstrong>са andro<@SITE_URLstrong> – вокалът и текстописец и #449<@SITE_URLstrong> (това е прякорът на музиканта) – този, който движи музиката под пръстите си.
От българска страна ще има подгрявки от един също толкова авангарден проект Psycho Vision<@SITE_URLstrong>, които няма да позволят да излезете и за мига от готическта атмосфера, в която сте попаднали.

FANS
<@SITE_URLstrong>София
бул. Васил Левски 114
12 Септември (Ср) 21:00 (10 лв)
<@SITE_URLfont><@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии