Следва

Мода от червения килим - Moët & Chandon празнува с кинозвездите в Лондон

Дизайнери за следене - Graeme Armour

Новото попълнение на звездния небосклон от имена, които заслужават внимание, е шотландецът Греъм Армър...

All fashion преди 13 години

Новото попълнение на звездния небосклон от имена, които заслужават внимание, е шотландецът Греъм Армър.

Дизайнерът, който идва от източната част на Глазгоу, притежава завиден опит в модната индустрия, работил е редом до някои от най-големите имена в бизнеса.

Подхождайки със специално внимание към детайла и младежките кройки, дори и във висшата мода, той е едно от многообещаващите млади имена на Британската модна сцена.

Завършва магистърска степен по Дамско облекло в престижния колеж за мода „ Сейнт Мартин”, след което работи три години под крилото на Алекзандър Маккуин. Избран е лично от Фиби Файло за конкурс, организиран от френската модна къща Chloe и печели известност с последната си изключително модернистична колекция.

Десетгодишният му опит е трупан първо като асистент на Ева Ариджи в The Sunday Herald. Работата му с великия Маккуин е по колекциите за дъщерната марка McQ.


През януари 2009-та Геъм прави съвместна колекция с илюстраторката Джоана Басфорд - рисувана коприна в прелестни конструкции

Докато завършва магистърската си степен, на Армър е предложено да работи с едни от най-шикозните имена на френската мода – Емануел Унгаро, Роша, Карл Лагерфелд и Флориан де Сен Пиер. През 2007 година е избран за финалист в модния конкурс на Колин Макдауъл, в чието жури са сериозни имена в модата като Том Форд, Кристофър Бейли, Натали Мазане и Елизабет Салтезман от Vanity Fair.

Греъм демонстрира напредничавите си идеи и уникалните си умения с ножиците като преправя от вълна или кожа стилни гащеризони, които показват точно толкова, колкото и скриват. Армър притежава особена чувствителност за артистичен детайл.


Колекция Есен-зима 2010

Вниманието привличат сивкаво сините кожени панталони, обсипани с редици набори, плетената на една кука кожена жилетка или подобното кожено яке, които разкриват достатъчно плът, но и същевременно забележителни майсторски умения.

Произведения като тези биха изкушили именити стилисти, но ние се надяваме, че за в бъдеще дизайнерът ще експериментира с по-ежедневни облекла.

Невероятно е как Армър успява да предаде различни аспекти от професионалните си и лични интереси, като ги въплъщава в свежи модни хрумвания. Обича да вмъква нотка елегантност и красота по някак спортен, модерен, но едновременно уникален начин.


Пролет-лято 2011

С известна помощ от влиятелни имена от Vogue, както и стилисти като Виктория Адкок, Сара Ричардсън, Питър Алуун и фотографа Джес Тозър, колекциите на Греъм могат да бъдат видени в някои от най-големите модни списания в света -Purple, Man About Town, ID, Dazed&Confused и ELLE.

През месец юни 2008 се провежда Конкурсът за млад дизайнер на годината в Шотландия със сътрудничеството на сайта на списание Vogue, в който Греъм разбива конкуренцията на пух и прах.

Звездните имена в журито са тези на Дафне Гинес, Хилъри Алекзандър и Кейт Фелън.

През февруари 2009 година колекцията му, готова за продажби, бе показана по време на изложението за Седмицата на модата в Лондон, а после и в Париж.
 

More All fashion