Следва

ViewSofia става на 4 с 40 луксозни подаръка от сърце! Съблазън от Chanel

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Pre-fall колекциите за следващата зима вече са факт и ни позволиха да надникнем в това, което дизайнерите са замислили за зима 2011/12. Да, но имаше нещо, което определено ни смути.

All fashion преди 13 години

Кадрите от pre-fall колекциите на Burberry Prorsum и Zac Posen

Pre-fall колекциите за следващата зима вече са факт и ни позволиха да надникнем в това, което дизайнерите са замислили за зима 2011/12. Да, но имаше нещо, което определено ни смути.

Подчертаваме, че става дума за кадрите, които представят колекциите, а не за самите дрехи. Проблемът при Burberry Prorsum и Zac Posen е почти един и същ. Чудим се защо е нужно моделите да изглеждат отегчено, неудобно, и някак отблъскващо?

От израженията на лицата им не ти остава време да видиш самите дрехи, които са наистина добри, особено при Burberry.



Можеше просто да направят като почти всички други – изправени и статични модели, без пози и гримаси, все пак тук дрехите и представянето им са най-важни.

Daria Werbowy за рекламната кампания на Stefanel пролет-лято 2011




Дариа е едно от най-красивите лица в модата и за поредна година е рекламно лице на Stefanel. Тук думата поредна е от много голямо значение, защото за поредна година виждаме почти едни и същи кадри с подобни дрехи.

Изглежда сякаш преди 3 сезона Stefanel са заснели голямо количество кадри наведнъж, които пускат постепенно и до изчерпване. Наистина вече доскучава.

Отново за Карин, с любов...и клюки




Ако едно име не спира да ни гледа от всички възможни модни блогове в момента, то това е Карин Ройтфелд.

За съжаление този път новините, или поне достоверните (според някои) слухове, не говорят много добре. Последната версия, която се разнищва от най-престижните онлайн издания е възможното уволнение на Карин.

Тук веднага изниква въпросът защо?! Според злите езици Conde Nast не били доволни от задкулисните игри на Карин и от това, че усърдно се говори, че тя консултирала модни къщи срещу заплащане. Друга причина, за която всички знаем отдавна, е скандалът межди Vogue Париж и Никола Геские от Balenciaga, след който дълго време модната къща не рекламира в списанието.

Третата причина е недоволството отстрана на Bernard Arnaud – собственик на модния гигант LVMH и един от най-влиятелните хора в модния бизнес, който не бил доволен от отблъсната реклама на неговите марки в последните няколко броя на изданието, за сметка само на тези, които тя и Емануел Алт харесвали.

Е, много клюки, много сплетни, според нас, все неверни. Други пък, съвсем не без причина, казват, че тя ще работи за Том Форд, който засега отрече това в писмо до Кейти Хорин от The New York Times.

Ana Beatriz Barros на корицата на Vogue Португалия, декември 2011



Тук се чудим само едно. Дали първо са снимали главата й и после са я сложили на произволно тяло, или са снимали нея, не са харесали лицето й и са я извикали след седмица, например, за да снимат само лицето й? Интересно...

Джъстин Бийбър ще бъде на корицата на американското Vanity Fair



Да, дори е официално потвърдено, единствено колебанието е между месеците април и март, според нас с оглед на това колко свободно време ще му остане от домашни и уроци, за да позира за корица на дамско издание.

Въпреки всичко, това не е първият път, в който американското издание снима тийн звезда за корицата си, но е странно. Не ни допада идеята, ама никак, но би било интересен експеримент, все пак.

 

More All fashion