Следва

"Гласът на острието". Лебедовата песен на 2010-та.

Black Label представя „Boogie Music – Now and Than” с Досю Амуджев

След кратка почивка Black Label подновява традицията, всеки вторник вечер да представя една по-специална...

Music преди 13 години

След кратка почивка Black Label подновява традицията, всеки вторник вечер да представя една по-специална музикална селекция. В основата на тази вечер отново застава Досю Амуджев.

Този път той обещава да ни запознае с диско и буги звученето от началото на осемдесетте до наши дни.

Всеки вторник в Black Label ще имате възможност да се насладите на приятна атмосфера с музиката, записвана за някои от легендарните звукозаписни компании, превърнали диско стила в световен хит.

Сред лейбълите, с чиято продукция, ще можете да се запознаете са Casablanca, T.K. Disco, Philadelphia International, West End и Prelude Records – все компании, които в наши дни са издигнати в култ от колекционерите на плочи и любителите на клубния звук. В същото време ще имате привилегията да чуете и записи на изпълнители от новия век, повлияни от диско вълната.

Досю Амуджев е музикален журналист, диджей, продуцент и водещ на предаването Groovy Sessions по радио Нова. От началото на 90-те се занимава с промотирането на фънк, соул, есид и ню джаз и фюжън, представяйки някои от най-големите и независими лейбъли издаващи такава музика.

Той е и сред съдателите на един от най-известните български музикални магазини – „Дюкян Меломан”, а от четири години е и част от екипа, организиращ Groovy Sessions Nights – клубни вечери с известни продуценти и диджеи, представящи фънк и джаз лейбъли от цял свят.

 

More Music