Следва

Сушени смокини с шоколадов крем и лешници по Йоли от Вкусно с Йоли

Olympus µ TOUGH-3000 ще осъществи всяка мечта, стига да поискаш силно

Двата самолетни билета за Цюрих лежаха върху скрина в хола и излъчваха толкова тъга. А може би само тя...

All About Life преди 13 години

Двата самолетни билета за Цюрих лежаха върху скрина в хола и излъчваха толкова тъга. А може би само тя приемаше факта, че отмениха полета им, така фатално? Как можа да не предвиди декемврийски виелици, които затвориха летищата в почти цяла Западна Европа?

Беше планирала тази почивка още в края ня май, до най-дребните детайли и само до преди няколко часа не допускаше, че е възможно нещо да я помрачи, а какво остава да я отмени.

Мечтата, която си бяха подарили с Явор сега се разпрашаваше и леденият северен вятър я отвяваше в неизвестна посока, все по-далече с всяка изминала минута.

Зермат в подножието на Матерхорн ги очакваше, а те току-що се бяха скарали заради снежната бура в Цюрих и заради отменения полет. Сякаш някой от тях беше виновен! Тя се разплака – типично по женски, а той излезе без да каже нищо.

Часовете минаваха мудно, а от летището не даваха никаква надежда, че в близките дни има някакъв шанс полета им да се случи. Със сигурност нямаше да стане преди средата на януари.  И така те ще удължат още повече, близо месец,  новогодишната си почивка.

Калина наистина беше на ръба на нервна криза. И точно когато намятяше палтото, за да излезе и да удави мъката си в необуздан шопинг, погледа й попадна на празнично украсеното коледно дръвче и красиво опакованите подаръци под него. В залисията по заминаването и двамата бяха пропуснали да си разопаковат подаръците сутринта. Без да се съблича се върна до все още неразтурената елха и започна да разглежда пакетите. Обичайно най-хубавите дни в нейния живот са между Коледа и Богоявление, защото днес, 5 януари тя има рожден ден. 
"Обичайно да, но не и този път..." - си мислеше погрешно тя.

Един от тях беше опакован в нежно синя хартия с млечно лилава панделка, без да му мисли много, тя припряно разопакова пакета и зяпна от удивление. В кутията лежеше едно истинско бижу в искрящо синьо, за което мечтаеше от месеци. Нямаше съмнение, само един човек знаеше за това. Понечи да му се обади, но Olympus-ът я зявладя от пръв поглед и я отнесе далеч от снежната буря и провалената Коледа.

Olympus µ TOUGH-3000 сякаш й намигаше и я подканяше да го зареди час по-скоро, да му вдъхне живот, за да я поведе към приключенията, които нетърпеливо я очакваха да заснеме.

Апаратът се побираше в малките й нежни длани, но тя предварително знаеше какво голямо око има той и че независимо от джобния си формат притежава широкоъгълен оптичен зум, с които панорамните й снимки отсега нататък ще са още по-убийствени, дори и тези, който ще прави в движение при това без значение дали в Алпите на минус 10 градуса или пък е под водната повърхност.

О, колко много, много обичаше Явор! Той никога не забравяше какво харесва, какво иска, за какво мечтае.

Olympus µ TOUGH-3000 я извади от лошото й настроение, от неприятната преспектива да не замине за ски-ваканцията, от нездравото желание да се скара с някой. Държеше магическия си коледен подарък и още не можеше да повярва, че този малък фотоапарат може да върши толкова сериозна работа.

12 мегапиксела за всеки нейн кадър, при това в меките сенки на специалните му магически филтри. Приятелките й отново щяха да я разпитват кога се е научила така добре да се справя с фотошопа, а тя изобщо нямаше да им казва, че всъщност фотошоп няма!

Нейният Olympus µ TOUGH-3000 със сигурност я направи най-щастливата неотлетяла за Швейцария жена.

Развълнувана грабна мобилния си телефон, за да каже на Явор колко много го обича, но точно в този момент телефонът извъня.

Явор й звънеше, за да й каже, че е отменил резервацията за Швейцария. Тя понечи да каже нещо, но той я изпревари нетърпеливо и каза да реди друг куфар – не със скиорски принадлежности, а с бански и екипът му за гмуркане.

Неясно как беше успял да я замени провалената им резервация с нова, но не я и интересуваше. След по-малко от 24 часа заминаваха, за Ел Гуна в Египет, на брега на Червено море, там, където е раят на гмуркачите.

Калина хукна към спалнята, отвори куфара, изсипа всички от там, мигом забрави за Швейцария и се зарови в гардероба да намери всичките си бански костюми.

Технически параметри:
• Водоустойчив до 3m**, устойчив на изпускане от 1.5m*** и студоустойчив -10°C
• 3.6x широкоъгълно оптично увеличение (28-102mm*)
• Двойна стабилизация на изображенията
• HD видео и HDMI управление
• 12 MP
• 6.9cm/2.7" HyperCrystal III LCD
• 1GB цифров фотоалбум
• Предварителен запис на клип
• режим iAuto
• Усъвършенствана технология за разпознаване на лица, вкл. корекция на сенките
• Следящ автофокус
• Магически филтри
• Вградено ръководство за експлоатация
• LED Illuminator - фенерче
• Режим Красота
• Зареждане чрез USB
• TruePic III графичен процесор

Препоръчителната му цена е 339 лева.
Ако той не ти го подари, можеш да си го купиш сама в Техномаркет, Технополис и Хенди, както и във всички магазини за фототехника.
 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.