Следва

Честит рожден ден, The Sushi Bar

Човекът, който й подари чаша Domaine Marash

Всичко, което остана в съзнанието й след срещата им беше топлия му глас, пронизващия поглед и кадифения вкус на вино...

All About Life преди 13 години

Всичко, което остана в съзнанието й след срещата им беше топлия му глас, пронизващия поглед и кадифения вкус на вино. Всичко между тях беше обречено, бяха от прекалено различни светове, но тя винаги щеше да го помни, като човекът, който й подари първата чаша Мараш Мерло.



Мараш Мерло
е вино, родило се във винарната от ново поколение Domaine Marash.



Името Мараш произлиза от проход в Стара планина и местност в непосредствена близост до гр. Стралджа. Стралджанският регион е известен от векове като място за отглеждане на висококачествени сортове грозде и плодове.



Във винарната се произвеждат вина от червени и бели сортове грозде, селектирани от френски пепиниери и подбрани вследствие на анализ на тероара, клонове и подложки. Това са Каберне совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира, Малбек, Пети вердо, Пино ноар, Аликант буше, Шардоне, Траминер, Мускат о’тонел, Вионие, Семийон, Совиньон блан.



Въпреки новата си история Domaine Marash се стреми да произвежда качествени лимитирани серии вина с минимална технологична намеса. За целта се грижат двама млади технолози с помощта на консултанти от Франция и Германия, подкрепени от модерно оборудване и класически технологии.



Екипът на винарната осъществява непрекъснат контрол на лозовите насаждения. Брането на гроздето започва след достигането му на оптимална зрялост и се извършва ръчно в касетки. Ежедневно се правят лабораторни анализи в модерна физикохимична лаборатория. Част от вината отлежават във френски и американски дъбови бъчви на водещи фирми от Франция и Америка.



За коледните празници "Домейн Мараш” пусна 1000 бутилки от бутиковото вино Мараш Премиум Каберне Совиньон 2008, които бяха изчерпани още преди новогодишната нощ. Останалите 2000 бутилки от лимитираната серия са оставени да отлежават и да чакат отбраната публика, която да се наслади на впечатляващи аромати на зрели черни плодове, шоколад и ванилия, меки танини и пикантен вкус.


Централният им офис се намира на адрес София 1606, бул. Едуард Тотлебем 85-87, ет. 2. Телефон 02 400 12 14, e-mail: [email protected].

Адресът на винарната е гр. Стралджа 8680, ул. Иван Рилски 5, Промишлена зона. Телефон +35947616070.

Вината на „Домейн Мараш” вече можеш да намериш и в онлайн магазина на фирмата на адрес www.marash.bg.
 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 20 часа

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.