Следва

Новите лица на модата - Тали Ленъкс

Editors' wish list 2011

Типично за всеки пресметлив моден любител е да си изготви списък с модните неща от първа необходимост в...

Fashion преди 13 години

Типично за всеки пресметлив моден любител е да си изготви списък с модните неща от първа необходимост в началото на всеки сезон и да се стреми да го спазва, доколкото волята му го позволява.

Разбира се, витрините са коварни, продавачите умели и това се оказва мисия невъзможна.

След като веднъж си набавил всичко от списъка обаче, всяка следваща покупка е напълно легална спрямо гардероба ти, в който винаги има място за поне още една рокля.

Е, пролетта в бутиците скоро ще настъпи, така че е време да извадиш любимата си химикалка. Ето ги първите неща, които ние вписахме в нашия списък с модни желания малко преди началото на 2011.

Иван

Не беше лесна задача да огранича избора си само в няколко неща, които искам директно да кацнат в гардероба ми, но се спрях само на пет належащи и дори задължителни. И така, ако съдбата е благосклонна и “Дядо Fashion Мраз” реши да се завърне следколедно за допълнителен ъпгрейд, бих желал да получа по ред на важност:



- Колие Givenchy, което е смразяващо и до някаква степен (само)убийствено красиво.
- Гривна Maison Martin Margiela, защото си ги представям в един аутфит с по-горното, в допълнение към черна риза.
- Кожен панталон Burberry Prorsum. Тук причини да искаш…
- Чанта Alexander McQueen, защото просто я искам! Знам, че е огромна и може би непрактична, освен, ако не пътуваш на далеч, но какво пък.
- Обувки Prada. Последни, защото още не са в магазините. И бих ги носил не само следващото лято, а винаги, навсякъде и по всяко време.
Ако някой реши, че ще ме зарадва, моля да остави контакт на редакционния ни e-mail. Благодаря!

Мария



Откакто видях гривната Talon Cuff на Pamela Love за първи път, въздишам по нея, дори я вписах в писмото си до Дядо Коледа. Той за съжаление не ми я донесе, оправдавайки се с кризата и с факта, че в момента е разпродадена в онлайн магазина и как няма да е, като е толкова красива.

Следваща в списъка ми е рокля от колекцията resort 2011 на Stella McCartney. Тази ми е любимата, но бих носила всяка от тях – всички са толкова слънчеви, дори черните.

Понеже умът ми винаги лети някъде в облаците, обичам поне тялото ми да е здраво стъпило на земята, затова въпреки че завиждам на упоритостта на много жени да тормозят нежните си летни крака на висок ток, аз ще ги изпреварвам на пешеходните светофари с ниски, почти долепени до земята сандали, като тези съкровища на Lanvin. Ако пък ще е високо, искам да е Prada, не е малко, но пък колкото за едни цветни Prada на стабилен дебел висок ток съм внимавала.

Ще се усмихна много и на „торба” с етикет Jil Sander, за която от сега обещавам да бъда много послушна.

Елена
Мечтите винаги се сбъдват, не е тайна, че трябва да внимаваме с тях.
С пълна сила това се отнася и за модните самопожелания и мечти. Крачката от добрия стил до кича е миниатюрна, ето защо и визията за това, какво най-много желаем да ни се случи в гардероба, е важна и следва да бъде внимателно обмислена.
Без да обръщам внимание на тенденциите за идния сезон, а просто защото наистина бленувам за тях, попълненията на живота ми, съсредоточени в съвсем близката 2011-та, се свеждат вкратце до:



- прекрасен, ама наистина съвършен панталон, от студено пресована вълна, задължително с висока талия и прав крачол, в който дупето изглежда като пуканчица, а краката - безкрайни и с който никога не можеш да сбъркаш, от посещението на Лондонската седмица на модата, през гостуването на най-красивия българин за 2010-та - Юлиан Вергов в офиса на редакцията ни, до обикновена късна закуска с девойките в събота. От десетките панталони, с които разполага гардероба ми, нито един не се случи от гореописания съвършен модел. Жадувам за него!



- бежови обувки със средно висок ток, е, поне 8 сантиметра, матови, с обло деколте и перфектен гьон отдолу. Италиански, естествено, от онези, дето сякаш са направени, за да изглежда коляното като на модел, глезенът - като на газела, а свода - като от порцелан. Мммм, можеш да останеш с обувките си...



- костюм от две части, ултраженствен, с пола до малко под коляното, сако с лежерна, несложна кройка, колан в талията, и ниски, но секси обувки. Няма какво да добавя за тези, които са гледали с точно такива костюмчета Оливия Молина в "Средиземноморска диета" /май все още е по кината, и е просто съвършения женски филм/, за останалите - човек и добре да живее, накрая пак замечтава за вечната класика - в моя случай костюмът с пола /в никакъв случай незаменима с панталон/ на една истинска жена.

Гергана

Желанията ми около Нова година в модно отношение се свеждат до няколко събития, на които бих искала да присъствам през 2011-та, но те са доста наивни, макар и не съвсем невъзможни. Но в wish list-a за настъпващата година включвам някои доста добри попадения, с които искам да се гордее гардеробът ми:



- дългата пола – права и до земята, с цепка до коляното, която да разкрива най-хубавата част от краката и да загатва за още по-красивата. Като тези на Helmut Lang от колекцията пролет-лято 2011. Представям си бялото костюмче на Lang с огромен клъч и боти тип кубинка с връзки. О, пролет, о, музо моя!



- бих искала да се гордея и с една рокля от колекцията на божествената царица на принта, младата, но успешна Мери Катрандзу. Коприната ми е мечта, а идеята за огромните бижута, принтирани върху експлозията от цветове, ще направи чудеса с фигурата ми. Е, първо задължително ще се наградя с няколко фитнес процедури. Представям си роклята на Мери с обувки в nude, с каквито се сдобих миналата пролет и смятам сериозно да експлоатирам през новия сезон.



- задължителното мини бомбе пък си го заплювам още за първите дни на 2011-та. Шапката мечта на моя гардероб я искам със сакото от туид, мъжка кройка, с което се сдобих преди дни от един second hand, джинсите – широки, а ботите ми – високи и на платформа.



- палто от кожа с косъм, без значение дали е изкуствена или естествена. В тъмнокафяво или в сиво, мисля да инвестирам сериозно в една такава покупка, от която ще се възползвам поне четири сезона. Дълго до прасеца или да покрива дупето - няма никакво значение.

Антония
Обещавам, че най сетне ще довърша стаята гардероб с размери 5 на 5 метра, ако през 2011 ( за предпочитане още в самото й начало) получа:



- Поне 6 от нещата от новата колекция на Chloé - почти изцяло в бежово, удобна, непринудена и ненатрапчиво гениална.

- няколко чифта обувки / без уточнение, но повечето винаги има по-голям ефект на радост / и едни ботуши-клин, за предпочитане в тъмен цвят, дизайнерски изработен, кожен, плътен. Т.е. подметката и клина ще са съединени и взаимно свързани!



- в този ред на мисли – искам палтото с най-дългия косъм, капелата с най-големия радиус и очилата с най-голямата рамка! Не е за книгата на Гинес, а за мотивацията да запълня гардероба. ОБЕЩАНО!
 
Мая



1. Чифт обувки Jimmy Choo от лятната круизна колекция,по-специално тези в неоново жълто, защото внасят голяма доза цвят в един монохромен вечерен аутфит.



2. Малка бяла рокля или цял ансамбъл от D&G Spring-Summer 2011, понеже ще ни трябва нещо бяло за лятото, а колкото и комерсиални да са двамата италианци, знам, че всичко, което направят, винаги ще ми хареса!



3. Черното кожено асиметрично яке от Aminaka Wilmont – наистина просто се влюбих в него…

4. Малко фантасмагорично, но искам да направя интервю с Фрея Беха Ериксен – следя развитието й от години, адски нестандартна е в моите очи, бунтарка по дух. Знам, че ще каже много интересни и пиперливи неща!



5. Да посетя Ню Йорк отново…този път за седмицата на модата там. Един невероятен град, по-скоро въплъщаващ духа на европейска столица, отколкото на американски мегаполис.
 

More Fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.