Следва

Френският модел, известен с шокиращата си антианорексична кампания, почина

Без кожа на седмицата на модата в Осло!

Норвегия влезе в историята като първата държава, която забрани кожата с косъм на модната седмица в столицата си Осло...

All fashion преди 13 години

Норвегия влезе в историята като първата държава, която забрани кожата с косъм на модната седмица в столицата си Осло. Над 200 местни модни лидера застават зад каузата „Запазете животните.”

Горските обитатели и любителите им могат да благодарят на организация наречена Mote Mot Pels (Мода срещу козина) за издестването на забраната. Групата е спечелила подкрепата на модни гиганти като новрежките издания на сп. Elle и сп. Cosmopolitan и дизайнерите Leila Hafzi, Thomas Ryen от Undorn и John Erling Vinnem от JohnnyLove по пътя към победата си.

„Това беше съвсем естествен избор за нас,” казва Paul Vasbotten, генерален мениджър на седмицата на модата в Осло.” Правим това с цел повишаване на етичните ценности в модата.”

Не всеки споделя този сантимент обаче. Съседската Дания няма намерение да отлъчва кожата с косъм от седмицата на модата в Копенхаген. Датчаните смятат, че кожата с косъм, също както и лицевата кожа са естествена част от модата. “Ако фермите за кожа се затворят в Норвегия, производството просто ще се премести на друго място като Китай, например. Тогава ще изгубим контрола върху начина, по който животните се третират,” казват те.


 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.