Следва

Мога да имам всяка жена, но избрах Елен, казва гаджето на актрисата

Жените харесват женени мъже. Факт неоспорим, научно доказан

Може и да е неприятно, но е абсолютен факт. А и въпросът Защо жените харесват женени мъже със сигурност...

Лица преди 13 години

Може и да е неприятно, но е абсолютен факт.

А и въпросът Защо жените харесват женени мъже със сигурност дълбае мозъците на много омъжени жени.

Той може да звучи и така: "Дали най-добрата ми приятелка е хвърлила око на съпруга ми/гаджето ми?"

Според науката, такова питане е съвсем основателно и може да бъде напълно защитено от научни факти.

Научните изследвания доказват, че когато ние решаваме дали някой е атрактивен и ни харесва, подсъзнателно се съобразяваме с мнението на околните.

Може би това оправдава Анджелина Джоли, която не можа да устои на Брад Пит независимо, че той изглеждаше щастливо женен за Джен Анистън по онова време.

Очевидно женените мъже са по-атрактивни от ергените, факт, който вероятно много омъжени жени могат да потвърдят поради собствения си несладък опит.Изследвайки механизмите на съблазняването, психологът Антъни Литл споделя, че женските птици, както и женските риби намират мъжките за по-атрактивни, ако са ги видели в компанията на друга женска.
Факт е, жените също намират обвързаните мъже за по-интересни от самотните. Точно както се е сторил Брад на Анджи по времето на дългогодишната си обвързаност с Анистън.

Флиртът също печели от това, че обектът на вниманието ни е интересен и за други от нашия пол. Идеите за това как да му станеш интересен и ти стават все по-смели и луди, това повишава адреналина, въобще нещата се оказват в любовен параграф 22.

Изследване показва, че когато на самотни жени се покажат снимки на мъже, на въпроса кои им харесват повече, жените обикновено посочват онези, които имат брак или поне връзка. Обратното, омъжените жени са се спрели на самотните мъже при задаване на същия въпрос.

Друго изследване установява, че мъжете са "класирани" като по-желани на снимки, на които са обградени от жени отколкото на такива, на които са сами.

На излизанията по "женски", необвързаните е добре да знаят, че ще бъдат по-забележими, ако застанат до по-малко атрактивна приятелка.

Доказано е също, че ако в компания момичето застане с лице напред, а не в профил, тя ще бъде по-харесана от околните.

Стари като света, но не излишни съвети. Така, както баба ми казваше: "И пантофите ти трябва да са на токчета", човек е добре да помни дребните хватки на прелъстяването. Животът е театър в крайна сметка, нали?
Честита Нова Година! Бъдете заедно!
 

More Лица