Следва

50-те неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата година

Спрете да го правите! Издънките на звездите, които отдавна са демоде

В блясъка на новото начало /на година, че и на десетилетие/, следпразничното отръскване от всякакви измислени...

All fashion преди 13 години

В блясъка на новото начало /на година, че и на десетилетие/, следпразничното отръскване от всякакви измислени хватки и прийоми за привличане на обществено внимание у звездите е задължително.

View Sofia се дразни достатъчно от няколкото стари колкото прoгимназиалната ни учителка по трудово псевдо пр-акции на родните знаменитoсти, за да ги представи разчленено на вниманието ти и да призове гражданите-звезди: Спрете да подценявате народа, той не е малоумен, ако имате стремеж да бъдете интересни, вземете си 5 дни отпуск, идете високо в планината, гледайте ниските звезди и си начертайте индивидуална, смислена, ефектна и умна стратегия за собствено промотиране, защото останалото, систематизирано по-долу не струва пукната пара и всъщност удря с тъп звук по имиджа ви.

Издънките на звездите, които трябва да спрат, за тяхно и наше добро, защото унижението е двупосочно, и които наистина отдавна и безнадеждно са абсолютно демоде:

1. Дамската целувка на поп-фолк певиците Мария и Татяна.



За Бога, това вървеше с доза любопитство преди около 5-6 години, главно на американска територия и то с намесени езиците на Бритни и Мадона.

Толкова нелепо стоят театрално гримираните физиономии на двете нашенски момичета в поза за целувка, че те трябва да знаят: грешката е голяма, не го правете повече.

И да не реват, че кризата ударила по бранша. Ако браншът го даваше по-цивилизовано и с идея, нямаше да има криза.

2. Алисия, която е симпатична млада жена, трябва мигновено да спре да дава интервюта относно драматичната раздяла с бащата на детето си и следствията от нея.



Първо, тя изглежда интелигентна и свястна и като такава няма защо да разнася интимните епизоди от живота си по всички медии.

Един път, на избрано място, добре, ‘ма то не бяха жълти вестници, то не бяха реалити формати с гледачки и баячки, то не беше "би ме - не ме би".

Излишно, дразнещо и досадно. Хубавицата можеше да си замълчи с високо вдигната глава, че и да осребри това си поведение.

Бившият й мъж е млад, атрактивен, богат и влюбчив, а новата му изгора е мокрият сън на всички мъже от средната класа. Фактите са налице, стига лична драма. Иначе отправката към драмата на Сашка Васева с мъжа й отпреди няколко години ще стане неизбежна.

3. Демоде е страстта на дамите от поп-фолка да се утвърждават в други певчески жанрове.



Значи, или си пееш поп-фолка и те обичат много в провинцията, или зачеркваш поп-фолка и ако ти стиска, пееш само новото, което си си избрал.

Не може поп-фолк, ‘щото изкарвам парички, а джаз и поп - защото, нали, ще се дистанцираме от лекия жанр. Не става така, затова очакваме поне една заявила себе си като поп-фолк изпълнителка да тегли чертата и от устата й да не излезе нито едно парче в стилистиката на фолка повече.

Със сигурност ще срещне подкрепа. Защо ли не им стиска обаче, не знаем.

4. Изключително остаряло и безвкусно е замаскирането на характеристиките на публичните личности.



Яне Янев, например, може и да провали политическата си кариера с гръм и трясък, ако си признае, но пък мъченическото му появяване всеки път с по 2 до 4 девойки от страните му за разкош, както и комсомолските му милувки с набедената за годеница мома, само миришат на постсоциалистически мухъл, примесен със страх и липса на себеуважение.

Трябва да се научим да сме искрени и да носим отговорността за това, че сме такива, каквито сме. Тази отговорност не е задължително да е тежка. Облекчението, като си признaeш, обикновено компенсира сизифовските мъки от преди това.

5. Много демоде е и копи-пейст положението.



Крайно време е препарираните от пластика и грим девойки от поп-фолка да разберат, че индивидуалността е много модерна в целия нормален свят.

Че ако с еднакво уголемените си прелести, еднакво безподобно изскубани вежди, еднакво силиконов-набъбнали устни и еднакво всичко, те никога нямаше да бъдат забелязани, камо ли ценени където и да е на запад от Драгоман.

В този смисъл адмирираме движението на Белослава и майка й за Нетунинговани жени!

6. Също така в миналото е добре да остане и големеенето на звездите и звездичките от така динамичния звезден небосклон на България.



Множество имена с гръмък, макар и съвсем скорошен успех, се взеха дотолкова нaсериозно, че всякакво нормална комуникация с тях стана невъзможна. "Извънредно" големи звезди се нароиха покрай актуалните бг-телевизионни сериали, рекламиращи юнашки столичните центрове за шопинг, забравиха близкото си минало на рекламни статисти от спотове за роден нискобюджетен алкохол и високомерното им поведение както към журналисти, така и към Tехни величества феновете им, стана нетърпимо.

Това, естествено, е въпрос на манталитет, възпитание, произход и прочие. Не всеки понася известността добре, но ако има потенциал, поне може да почне да се учи.
 

More All fashion