Следва

Нашият седмичен плeйлист

Неделен клуб SUNDAY ART REPORT

През месеците януари, февруари и март Строежа ще предложи напълно нова лайв концепция, посветена на...

Events преди 13 години

През месеците януари, февруари и март Строежа ще предложи напълно нова лайв концепция, посветена на културния живот в София и страната.

Всичко ще се случва абсолютно на живо, с реални участници и публика.

Кампанията ще включва музика, литературни четения, разкази, дискусии и дебати, ъндърграунд театър, кино. Сред първите гости са Любен Дилов – син, Богдан Русев, Гери Турийска, Иво Сиромахов, Васко Катинчаров, Лига на Разказвачите, Анимационерите, Джанго Зе, Насекомикс, Babyface Clan, Ауейк, Миленита, Tan Go Go, Rubikub и много други. Събитията са подкрепени от Bushmills и Grolsch.

Инициативата е на клуб Строежа, който ще бъде и домакин на провежданите издания – центъра на Студентски град, където на теория подобни културно-масови мероприятия би трябвало да са неизменна част от обществения живот. Тъкмо затова Bushmills застава зад арт и музикалните недели, давайки поредния повод на всички ценители да споделят един истински Bushmills Brothers момент.

Събитията са общо 12 на брой и ще протекат под шапката на клубен фестивал, наречен SUNDAY ART REPORT.

Създаването и програмирането на цялостната идея и конкретните неделни съчетания са дело на Мартин Михайлов от клуб Строежа и Гери Турийска - писател, автор на музика и водещ на предаването на БГ-Радио - "На път за вкъщи".

Януарската програма е разделена принципно на 3 части - музикална, литературна и дискусионна. Дебатите и дискусите ще стартират от 18:00 ч.

Веднага от 19:00 ч. следва първата музикална част.

От 20:00 ч. стартират свързаните с четения и представяне на книги, истории и писма гости. От 21:30 на сцената излиза втората за всяка от неделните вечери банда, след което с включват специално поканени ди джеи с тематични сетове.

Първото издание на SUNDAY ART REPORT е още тази Неделя - 9-ти януари. Водещите Симо и Богдана от "СТАРТЕР" - сутрешният блок на БГ Радио, ще открият вечерта с дебат на тема "За и против да добавяш непознати хора за приятели в Facebook." В дискусията ще се включи и ЛЮБЕН ДИЛОВ-син, малко преди да представи своята книга "Фейсбуки" (20:00 ч.).

Публиката ще има възможност да бъде част от дискусията и да защити своята позиция в спора. В 19:00 ч. на сцената излизат ДЖАНГО ЗЕ, а от 21.30 е ред на изненадващия и дълго чакан реюниън на АНИМАЦИОНЕРИТЕ, които се събират в оригинален състав специално за неделния фестивал!

Като два от акцентите в януарската програма, представени в аванс, са ЛИГА НА РАЗКАЗВАЧИТЕ и ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА ПРИКАЗКИ.

Новото събиране на Лигата ще се случи на 16-ти януари (в компанията на Babyface Clan, Awake и Васко Катинчаров). Темата ще бъде "Неделно приключение", а относно принципите на идеята организаторите споделят: "Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора." Входът е свободен!

Този месец Пощенската кутия за приказки, ще бръкне още по-дълбоко..., във вашата тъмна страна. Темата на януари е "Под леглото"- за онези неща, които крием и бихме споделили само анонимно. Изпращайте писмата си на [email protected]. Датата е 30-ти, а другите в участници в програмата на деня са Иво Сиромахов, Rubikub и Nasekomix!

Билети за всяко едно от изданията могат да бъдат закупени предварително от мрежата на Ticketstream.bg - онлайн, както и от касите на Офис 1, М-Тел, Техномаркет, На Тъмно, Мултирама, Ориндж, клуб Строежа. Цената им е 8 лв., а в деня 10. Предлага се и общ месечен билет на цена от 20 лв., към който са включени допълнителни бонуси.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?