Следва

Б като Библия - Б като Блог

Trend Report : Пролет 2011 - Феята на принтовете

Нека си говорим направо - може току-що да си сдобила с чисто ново палто от намаленията, но пролетта в модата...

All fashion преди 13 години

Нека си говорим направо - може току-що да си сдобила с чисто ново палто от намаленията, но пролетта в модата бързо-бързо ще започне да чука по заскрежения прозорец и ще влезе през него с експлозия от тенденции.

През идния топъл сезон една от горещите и доминиращи тенденции са принтовете. Дизайнерите не ни изненадаха така, че да ни се завие свят като залагат основно на три концепции – цветни принтове, животински десени и геометрично-дигитални фигури.
(на снимката горе: Erdem, Stella Macartney, House of Holland)

Erdem преоткрива комбинацията цветя – геометрични форми, бананови листа красят гащеризоните на House of Holland, а Джон Галиано за Dior се спира на ретро флорални мотиви от 50-те.

Най-хубавото е, че тенденциите от миналия летен сезон отново ще са модерни, а за да постигнеш супер ефект просто прибави трите нови предложения. Даваме ти и топ комбинацията, с която да впечатлиш дебнещите по улицата фотографи от SofiaStreetStyle – игрива пола, украсена с готин принт в комбинация с блейзър или ефектен топ.

Анималистично!


Cavalli, L.A.M.B., Blumarine

Животинските шарки са доста екзотични, придават много женственост на силуета, което ги прави любими завинаги. Използвай за разнообразие принтове със студени цветове, заложи на черни или кафяви леопардови петна, които се показват върху розови, тюркоазени, оранжеви, перлени или зелени материи. Ефектът просто привлича всички погледи.

Кавали остава верен на любимата си тенденция, а към него се присъединяват Blumarine, L.A.M.B., Thakoon, Mark Jacobs за Louis Vuitton и др.

Цветни градини



Erdem, Mary Katrandzou, Peter Som, Jil Sander

Изглежда, че за пролетно-летните си колекции доста дизайнери са почерпили вдъхновение от флоралните мотиви. Градини с цветя разцъфват почти във всички колекции. Jill Sander, D&G, Carolina Herrera, Mary Katrantzou, Peter Som, Erdem са само някои от имената, които трябва да споменем.

Тези цветни идеи идват като глътка свеж въздух след зимния сезон и ще направят чудеса с аутфита ти. Ако си привърженичка на кукленската красота, пък и не само, заложи на този тренд, без значение наситеността, големината или шарката. Нямаме търпение да дойде пролетта!

Графично-дигиталната ера


Moschino, Missoni, Christian Dior, Prada

Еклектични геометрични форми и райета се комбинират с психеделични цветове,а резултат е Уау! Но в добрия смисъл. Изборът е богат – дали ще се спреш на по-семпли, по-сложни, едноцветни или пъстри вариации, зависи само от теб и от въображението ти. Ние си харесваме Moschino, Missoni, Dior, House of Holland, Miu Miu, Prada, Milly.

В цялата какофония, която се създаде, много важно е да знаеш как да комбинираш различните десени, ако се решиш на такава смела крачка, разбира се. Големината, както и цветът са от решаваща важност за крайния резултат.

По-малките и разположени на ситно шарки ще ти помогнат да замаскираш излишните килограми и ще прикрият извивките ти. Ако искаш да подчертаеш точно определени области от тялото си, направи го като използваш по-едри и хващащи окото детайли на правилните места. Така ще привлечеш внимание там, където искаш, без излишна помпозност.

Смело напред в градската джунгла! Пролетта не е далеч. Само след малко повече от три месеца!

 

More All fashion