Следва

Щурм в Shoes 8

Сутрин в 7 точно с Милена Алексиева

Денят на главния редактор на българското издание на Harper’s Bazaar Милена Алексиева не завършва винаги по...

All fashion преди 13 години

Денят на един главен редактор започва рано, почти по тъмно, разбира се, с чаша кафе и изготвяне на стриктен план за деня.

Днес сме по петите на точно такъв ден. Но той се оказа, колкото напрегнат от задачи, толкова и разтоварващ и пълен с положителни емоции.

Денят на главния редактор на българското издание на Harper’s Bazaar Милена Алексиева не минава винаги по план, но пък никога не завършва непълноценно.

Всъщност нашата среща с нея не се случи точно в 7 сутрин, а на обяд в центъра, но успяхме да научим подробности за старта на един обичаен работен ден – задължително сутрин е кафето без захар, а началото е посветено на малката Андреа, която мама води за ръка в детската градина.



Често се случва Милена да е първа в редакцията, по нейните думи това е времето, в което се чувства насаме с работата си и личния си e-mail. Следват огромен брой телефонни разговори, много задължения, но между тях и безброй шеги и закачки с колегите от офиса, които правят списанието възможно.



/в дясно: Весела Шишманова - PR в рекламна агенция ATeam/


Обядът на Милена Алексиева с нашия екип мина на по чаша Campari с портокалов сок, докато потраквахме вкусно с вилици в средата на един все още слънчев ден в столичната Марая Fusion.

Говорим си сладко-сладко за любимите моменти на Милена, прекарани в чужбина. По време на разговора ни често се чуват дестинации като Монте Карло и въпроси от рода на откъде е кожената рокля, която буквално искахме да свалим от гърба й. Милена знае няколко езика, но с предимство е френският, който обожава да слуша и да говори.



Като главен редактор на модно списание, Милена е безупречна в гардероба си. Категорично не носи грим в ежедневието си, може би само основа, но почти незабележима. Въпреки многобройните покани за светски събития, които Милена получава, твърди, че рядко ги посещава, защото не обича показните появи. Стилът й е семпъл, но детайлно е пълен с изкушения. Обожава обувки на висок ток и ще я познаеш по уверената походка с кокетната малка Paddington bag на Chloe в ръка.

Преди това моден редактор на същото списания, кариерата на Милена отскоро е на върха с поста главен редактор, но тя добре знае как се мотивира екип и как се ръководи процеса по създаването на поредния брой.



Тайната й страст обаче не e свързана с модата. Милена често се доверява на прогнозите на личния си астролог Оксана Хорват-Станчева, която е и сред най-близките хора на главния редактор. От самата Оксана разбрахме, че Милена е изключително целеустремена, а успехът й е заложен от звездите, но подробностите си остават само между тях двете.



Вторият дом на главния редактор на Harper’s Bazaar, както тя самата обича да казва, е колата. Спътникът й на съседната седалка често е куп от списания. На път сме за редакционните офиси на издателство „Санома Блясък” или мястото, където магията на Harper’s се случва в малък, но очарователен екип от професионалисти. По думите на Милена, с времето тя и екипът й са се превърнали по-скоро в приятелски колектив.



Уцелваме момента, в който буквално преди минути броят е пуснат за печат, и спокойно може да отдъхнем поне за няколко часа.



Милена сподели първоначалния си избор на корица за зимния брой на списанието, който всъщност в последствие е променила, но и в двата случая Мелания Тръмп е избраницата.



След сладки приказки за бъдещи задачи с колегите, постоянно проверяване на e-mail-а и няколко телефонни разговора, идва времето и за специалната част от деня, а именно прибирането на малкото съкровище Андреа от детската градина в Бояна и задължително трябваше да чуем новата песничка на немски, която е научила днес.



Разделяме се с Андреа и с Милена на вратата на голям супермаркет. Утре денят на главния редактор ще започне и ще завърши по същия начин, но между началото и края му ще се случат куп срещи, неочаквани промени, малки недоразумения и големи постижения и много общи емоции с екипа на списание Harper's Bazaar.
 

More All fashion