Следва

Актрисата Джема Артертън е новото лице на G-Star

Дизайнери за следене - Владимир Каралеев

Владимир е роден в София. Но не само защото българско момче става един от най-добрите млади берлински...

All fashion преди 13 години

Владимир е роден в София. Но не само защото българско момче става един от най-добрите млади берлински дизайнери решихме да ти го представим, а защото ще имаме честта лично да се видим с него по време на Седмицата на модата в Берлин (Mercedes Fashion Week Berlin), която стартира от 19 януари.

Владимир Каралеев е роден през 1981 година, а на 19 заминава за Берлин, където учи мода в Университета по приложни науки (HTW) и още през 2005-та създава собствен лейбъл с името Vladimir Karaleev, под който излиза концептуалната му дебютна колекция CUT 210.

Oт 2007-ма дизайнерът излиза всеки сезон с колекция и до есента на 2010-та вече има в портфолиото си девет на брой. Тази, която следва ще е първата в рамките на официалната програма на Берлинската Седмица на модата (Mercedes-Benz Fashion Week Berlin).

Нови експериментални форми, асиметрични кройки, усложнени детайли – това е основната идея на Владимир Каралеев, който създава необикновените си мъжки и дамски колекции именно под тази концепция.


Есен-зима 2010/11

Дизайнерът с български корени прави от обикновената дреха сложна творба на основата на геометрични фигури и в Берлин вече се говори за него като за гениален дизайнер от световен мащаб.

Владимир Каралеев има десетки участия в различни модни медии, интервюта за Sleek и списание Interview, както и за STYLEMAG, а от миналата година е гост лектор в университета, който е завършил.


есен-зима 2010/11

През юли миналата година взима и трета награда в модното състезание, което има за цел да популяризира младите дизайнери от Берлин, „Започни свой моден бизнес” (“Start your Fashion Business”). Колекцията му тогава е в стил авангард и с необичайните си форми, дрехите изразяват пълна творческа свобода.


Пролет-лято 2011

В последната си колекция, тази за пролет-лято 2011, Владимир Каралеев сглобява концепции, които минават възможностите на материала. Цветовете са пясъчни тонове, светъл тюркоаз като чистата океанска вода и стигат чак до дълбините му чрез тъмните морски нюанси.

И тук всеки аутфит е създаден чрез комбинацията на различни геометрични форми с деконструктивни и хаотични контрастни елементи.


Пролет-лято 2011

Каралеев използва и органични, и изкуствени материи в едно, а този синхрон показва неограничените възможности на модния дизайн. Може би затова кръщава тази колекция със сложното име FREMD (Външно синхронизирани).

Когато го питат в интервю защо използва само черно, бяло и любимото на Келвин Клайн и Ив Сен Лоран светло морскосиньо, Владимир отговаря „Защото съм далтонист. Дори не успях да взема шофьорска книжка заради това.” И добавя – „не мога да разпозная лилавото, но виждам прекрасно синьото.”


Пролет-лято 2011

И за щастие този малък недостатък, Владимир е превърнал в уникална възможност да създава дрехи е в най-красивите земни цветове.

Каралеев вярва, че Завръщане в Бъдещето е фраза, която чудесно приляга на неговото творчество, а ние очакваме с нетърпение нашия кореспондент в Берлин Надя Мешева да ни разкаже подробности за новата му колекция по време на Берлинската седмица на модата!

http://www.vladimirkaraleev.com/

More All fashion