Следва

И наградата отива при… Носителите на „Златните глобуси”

Баария

Ако и ти все още помниш шедьовъра Малена, както и останалите прекрасни филми на Джузепе Торнаторе като Легенда за пианиста и Ново кино Парадизо, тогава новият му филм Баария е точно за теб...

Movies & TV преди 13 години

„Мина време и обикнах много жени. И докато ме притискаха към себе си и ме питаха, дали ще ги помня, аз казвах, „Да, ще те помня.” Но единствената, която никога не забравих, беше тази, която никога не ме попита… Малена.”

Ако и ти все още помниш шедьовъра Малена, както и останалите прекрасни филми на Джузепе Торнаторе като Легенда за пианиста и Ново кино Парадизо, тогава новият му филм Баария е точно за теб. Режисьорът ни предлага изискан разказ за живота в родния му сицилиански град Багерия, наричан от местните жители Баария.

Противно на очакванията за филм, чието действие се развива в мафиотска Сицилия, това не е мрачна сага, а романтична и пропита с носталгия история, разпростряла се от 30 те до 80-те години на миналия век, която проследява промените в обществото, начина на живот и цялостната атмосфера в малкото градче, където всички се познават.

За разкош имаш Микеле Плачидо и неостаряващата Моника Белучи.

От една страна, Баария е тих, съзерцателен филм за ярките спомени и сблъсъка им с настоящето, от друга – мащабна историческа продукция със скъпи декори и впечатляващи масови сцени. Торнаторе обаче успява да балансира умело между двете лица на филма си, без да отклонява нито за миг фокуса от най-важното в случая – човешките съдби и емоции.

Euro Cinema
17 януари (понеделник), 16:00
18 януари (вторник), 15:30
19 януари (сряда), 19:15
20 януари (четвъртък), 12:00

Дом на киното
17 януари (понеделник), 13:45
18 януари (вторник), 20:30
 

More Movies & TV